LIGA ŠAMPIONA: Mesi rešio i Bufona, Mpabe+Nejmar+Kavani=ŠOU, iživljavanje Čelsija! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 12.Sep.2017, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIGA ŠAMPIONA: Mesi rešio i Bufona, Mpabe+Nejmar+Kavani=ŠOU, iživljavanje Čelsija! (VIDEO)

Bajern lagano, Roma se jedva odbranila od Atletika, CSKA napravio iznenađenje večeri, Sporting ohladio Pirej

Derbi je pripao Barseloni! U najatraktivnijem meču otvarajuće večeri Lige šampiona, Barselona je očitala lekciju Juventusu i pobedom od 3:0 napravila prvi i veliki korak ka osvajanju prvog mesta u grupi. Jer, očekuje se da Barsa i Juve sigurno prođu u konkurenciji Sportinga i Olimpijakosa.

Sjajn start sezone u Primeri, Barsa je prenela i na Ligu šampiona. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Alegri je promenio Juventusovu formaciju na 4-2-3-1, bacio u vatru mladog vezistu Bentankura ali odbrana sa Benatijom i Barzaljijem nije izdržala silinu Barsinog napada i raspoloženog Lea Mesija. Posle nekoliko Juventusovih pretnji iz kontranapada, Barselona je potpuno preuzela kontrolu na terenu i počela da steže obruč oko Bufona koji je spasavao šta je mogao, ali je kapitulirao u poslednjim momentima prvog poluvremena. Leo Mesi je konačno postigao prvi gol u karijeri protiv legendarnog golmana pošto je sa ivice šesanesterca uputio milimetarski precizan udarac u suprotan ugao. Tek što je počelo drugo poluvreme, Mesi je protutnjao po desnoj strani i bio najzaslužniji što je Rakitić pretvorio otpadak u gol. Na kraju je stavio tačku još jednim golom posle prelepog solo prodora.

U drugom meču u grupi A, Sporting je hladnim tušem polio Pirej i slavio 3:2. Lisabonski Lavovi su odigrali fenomenalno prvo poluvreme posle kojeg su stigli do 3:0 protiv Olimpijakosa. Dumbija je u drugom minutu ostao sam na petercu i spustio loptu u gol. Potom je Želson Martins istrčao sjajnu kontru za 2:0, da bi kraj svih Olimpijakosovih nada potvrdio Bruno Fernandeš. Uroš Đurđević je igrao nešto više od pola sata posle čega je zamenjen. Obraz Olimpijakosa je spasao Pardo sa dva gola u nadokandi vremena...  Ali teško da će Pirejci pobeći sa poslednjeg mesta u ovoj grupi posle ovakvog starta.

Prema očekivanjima, Bajern i PSŽ su rutinskim pobedama otvorili trku u grupi B. Predvođeni trilingom Mbape - Nejmar - Kavani, Sveci su pregazili Seltik u Škotskoj sa 5:0. Svaki od trojice superstarova iz Pariza se upisao u strelce. Prvo je Nejmar zakucao loptu pod prečku, potom je Kilijan Mbape bio snalažljiv pred golom Seltika i postao je prvi tinejdžer koji je dao gol u Ligi šampiona za dva različita kluba, a ispratio ih je Kavani golom iz penala. Na kraju su Sveci došli do petarde autogolom Lustiga i drugim pogotkom Kavanija.

Bajern je bez većih problema upisao lagani trijumf protiv Anderlehta - 3:0. Sve je bilo rešeno već u 11. minutu kada je Kums srušio Levandovskog i skrivio penal i crveni karton. Poljak je bio precizan sa bele tačke i u nastavku je Bajern držao situaciju pod kontrolom iako su gosti imali stativu na početku drugog poluvremena. Sve dileme je otklonio Alkantara u 65. minutu kada je samo postavio nogu na petercu posle lepe timske akcije.

Čelsi je povratak u Ligu šampiona obeležio kanonadom protiv debitanta Karabaga. Bez Azara, Morate i Bakajoka u startnoj postavi, Plavci su nemilosrdno mleli rivala i punili mrežu. Seriju je otvorio Pedro, potom je novajlija Zapakosta postigao spektakularan debitantski gol, a još ubojiti je Čelsi bio u drugom poluvremenu. Aspilikueta je povisio na 3:0, a onda su ušli Azara i Bakajoko. Poput Zapakoste, i Bakajoko je dao prvi gol u dresu novog kluba, a šlag na tortu su bila dva gola Batšuajia koji je iskoristio ukazanu šansu kod Kontea.

Čelsiju na ruku ide i remi u Rimu gde su Roma i Atletiko odigrali bez golova. Bolji su bili Madriđani, ali nisu iskoristili nijednu od mnogobrojnih prilika. Najbolju su imali u prvom poluvremenu kada je Manolas neverovatnom intervencijom na gol-liniji sprečio gol Kokea. U drugom poluvremenu je odlični golman Alison sprečavao goste da dođu do željenog gola. Slabo izdanje Rome kojoj se sa ovakvom igrom ne piše dobro u konkurenciji Čelsija i Atletika...

Po planu je krenulo i za Mančester Junajted ako se izuzme povreda Pola Pogbe koji se uhvatio za zadnju loću i morao da napusti teren u prvom pouvremnu pobede nad Bazelom od 3:0. Njegova zamena Felaini je načeo goste u svom stilu - golom glavom. Na početku drugog poluvremena je i Lukaku glavom zatresao mrežu, a konačan rezultat je bilo delo rezerviste Rašforda.

Jedino iznenađenje večeri je priredio CSKA pobedom u Lisabonu nad Benfikom od 2:1. Benfika nije materijalizovala bolju igru u prvom poluvremenu, ali je na početku drugog dela igre povela pošto je Andrija Živković asistirao Seferoviću na prvoj stativi. Ipak, Armejci su preko Vitinja iz penala izjednačili, a potom i preko mlade zvezde Žamaledinova došli do povede. Veliki minus za Benfiku i veliki kapital za CSKA koji je sada favorit uz Mančester Junajted za prolaz u osminu finala.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

LIGA ŠAMPIONA: Mesi razbio Juve, Karabag zalutao u ‘elitu’, a ni Seltik nije daleko od Azerbejdžanaca (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 12.Sep.2017

Odigrani su prvi mečevi grupne faze Lige šampiona, dva derbija odigrana su u Barseloni i Rimu, dva rezultata kaljaju ugled ‘elite’.. . U ‘A’ grupi Mančester junajted je na svom terenu savladao Bazel sa 3:0. Mrežu Švajcaraca načeo je Felaini u 35. minutu. U 53. minutu Blind je uposlio Lukakua,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.