LIGA NACIJA: Srbija PREOKRETOM do trijumfa

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 08:14

LIGA NACIJA: Srbija PREOKRETOM do trijumfa

Sledi dule sa Hrvatskom.

Odbojkašice Srbije savladale su Tajland u sedmom kolu Lige nacija sa 3:2 (24:26, 22:25, 25:17, 25:12, 16:14).

Po treći put u Brazilu Srbija je morala da igra pet setova, na svu sreću, ovoga puta je ishod bio onakav kakav smo priželjkivali. Gvidetijeve izabranice uspele su da slave, a samim tim ostanu u trci za plasman na završni turnir Lige nacija.

Srpske odbojkašice sada su na skoru 2-5 i očekuje ih, na papiru, najlakši zadatak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za kraj. Hrvatska je debitant u Ligi nacija, ali je u meč sa evropskim prvakinjama ulaze u dobrom momentumu budući da su u prethodnom kolu zabeležile prvi trijumf nad Korejom sa 3:0.

Italijanskog stručnjaka mogla bi da brine igra Srbije u prva dva seta koja su pripala Tajlanđankama. Uspele su naše odbojkašice da se probude u nastavku i posle velikog preokreta dođu do veoma važne pobede. Najefikasnija u pobedničkom taboru bila je Lozo sa 22 poena, pratila je Bjelica sa 18. Bianka Buša je završila meč sa 15, a mlada Aleksandra Uzelac je u prvom delu utakmice osvojila 12.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.