LIGA KONFERENCIJA: Voša pregorela u Nikoziji, gol Zukića za nadu pred revanš u Novom Sadu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023, 21:12

LIGA KONFERENCIJA: Voša pregorela u Nikoziji, gol Zukića za nadu pred revanš u Novom Sadu

Karnevalska atmosfera na Kipru.

Fudbaleri Vojvodine poraženi su večeras na gostovanju APOELU iz Nikozije 2:1 (1:0) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Utakmica je odigrana u tropskim uslovima, na temperaturi iznad 30 stepeni, ali je uprkos tome viđen kvalitetan duel dva tima, a znatno iskusniji domaćin je za nijansu bio bolji i stekao prednost pred revanš na "Karađorđu".

Pred skoro 15.000 navijača, koji su na GSP stadionu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napravili karnevalsku atmosferu, kiparski tim poveo je u 32. minutu golom gruzijskog reprezentativca Dorđija Kvilitalije, posle greške cele odbrane Novosađana. APOEL je posle toga dominirao na terenu, stvorio još nekoliko šansi, ali nije bilo gola jer je blistao mladi čuvar mreže Vojvodine Lazar Carević.

Već u trećem minutu nastavka "rezervista" Vojvodine Stefan Vukić imao je "zicer" za izjednačenje, ali je njegov nestvaran promašaj u 56. minutu anulirao Dejan Zukić, sjajnim pogotkom glavom na centaršut Nikole Čumića.

Usledili su novi napadi domaćina i nove dve sjajne odbrane Carevića, ali samo do 65. minuta kada je i on "proplivao" i dozvolio Lašiju Dvaliju da pogodi praznu mrežu.

Revanš se igra za sedam dana u Novom Sadu, a ko prođe dalje ide na pobednika meča Vorskla Poltava (Ukrajina) - Dila Gori (Gruzija).

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.