LIGA EVROPE: Poznato pola ekipa koje su prošle dalje! Očekuje nas baš zanimljivo poslednje kolo

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2019, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIGA EVROPE: Poznato pola ekipa koje su prošle dalje! Očekuje nas baš zanimljivo poslednje kolo

Za dve nedelje će sve biti jasno.

Ovog četvrtka je odigrano peto kolo grupne faze Lige Evorpe, a uoči poslednjeg koje je na programu za dve nedelje 12 ekipa je obezbedilo plasman u šesnaestinu finala.

Sevilja posle pobede od 2:0 nad Karabagom kod kuće i dalje ima maksimalan učinak, a Apoel je trijumfom nad Dudelanžom istim rezultatom u Luksemburgu takođe obezbedio plasman u nokaut fazu.

U poslednjem kolu će Sevilja gostvati Apoelu, a Karabag će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dočekati Dudelanž. Iako bi Azerbejdžanci mogli da se izjednače po broju bodova sa Kipranima, Apoel je prošao dalje zbog boljeg međusobnog skora.

U grupi B je Lugano na svom terenu poražen od Kopenhagena sa 1:0 i tako su ostali bez šansi za prolazak dalje, a Malme je savladao Dinamo Kijev u Švedskoj sa 4:3.

U poslednjem kolu će Kopenhagen dočekati Malme, dok će se Dinamo i Lugano sastati u Kijevu.

Velika borba vodiće se u poslednjem kolu grupe C između Bazela, Hetafea i Krasnodara, dok je iz Evorpe ispao Trabzon. U petom kolu je Krasnodar kod kuće sa 1:0 savladao Bazel, dok je Hetafe istim rezultatom bio bolji od Turaka u gostima.

U poslednjem kolu će nezainteresovani Trabzon gostovati Bazelu, dok će se u Španiji voditi velika borba između Hetafea i Krasnodara.

Sve je jasno u grupi D, kada su u pitanju putnici za evropsko proleće. Sporting je u petom kolu razbio PSV sa 4:0, dok je LASK u gostima savladao Rozenborg sa 2:1. Tim pobedama su Portugalci i Austrijanci obezbedili nastavak takmičenja u Ligi Evorpe, a Holanđani i Norvežani su se oprotsili.

U poslednjem kolu će LASK dočekati Sporting, dok će PSV ugostiti Rozenborg. Iako bi PSV mogao da se izjednači na tabeli sa Austrijancima, zbog lošijeg međusobnog skora Holanđani su izgubili svaku nadu.

Seltik je iz grupe E prošao dalje, a drugi tim koji će se pridružiti Škotima biće poznat za dve nedelje. Seltik je na svom terenu slavio protiv Rena sa 3:1, dok je Lacio u Rimu slavio minimalnim rezultatom protiv Kluža.

U poslednjem kolu će Lacio gostovati Renu, a Kluž će dočekati Seltik. Što se tiče prolaska dalje, Kluž ima sve u svojim rukama, ali bi Lacio u slaučaju pobede i Seltikovog trijumfa u Rumuniji otišao u šesnaestinu finala.

Jako interesantno će biti u poslednjem kolu grupe F. Večeras je Ajntraht iz Frankfurta savladao Arsenal u gostima sa 2:1, dok su Vitorija Gimaraeš i Standard odigrali 1:1.

U poslednjem kolu će se sastati Ajntraht i Vitorija u Frankfurtu, a Standard će dočekati Arsenal.

Što se tiče grupe G, sve će se rešavati u poslednjem kolu. Nijedna ekipa i dalje nije obezbedila plasman u nokaut fazu, a takođe se nijedna nije ni oprostila od evropskog proleća.

U petom kolu je Jang Bojs u Švajcarskoj posle preokreta poražen od Porta sa 2:1, dok su u Roterdamu Fejnord i Rendžers remizirali 2:2.

Ekipa Rendžersa će u poslednjem kolu dočekati Jang Bojs, dok će Porto i Fejnord ukrstiti koplja u Portugaliji.

U grupi H su viđena dva remija, CSKA i Ludogorec su u Moskvi odigrali 1:1, dok su u Budimpešti Ferencvaroš i Espanjol po dva puta zatresli mrežu.

Espanjol je obezbedio prolazak dalje i u poslednjem kolu će dočekati Moskovljane koji su izgubili sve šanse, a Ludogorec i Ferencvaroš će u Bugarskoj rešavati ko će se priključiti Špancima u šesanestini finala.

U grupi I je viđensamo jedan gol, a postigao ga je Volfsburg na gostovanju Oleksandriji. U drugom meču su Sent Etjen i Gent odirali bez golova.

Belgijanci i Nemci su već obezbedili prolazak u narednu fazu, a u poslednjem kolu će Volfsburg dočekati Sent Etjen, dok će Gent ugostiti Ukrajince.

Ekipa Rome je na gostovanju Bašakšehiru slavila sa ubedljivih 3:0, dok je Borusija Menhengladbah savladala Volfsberger u Asutriji minimalnim rezultatom.

Austrijanci su uoči poslednjeg kola jedini izgubili šanse, a oni će gostovati u Rimu, dok će Borusija dočekati Turke.

Sve je jasno u grupi K, gde su Braga i Vulverhempton uspešno odradili posao već posle petog kola. Upravo te dve ekipe su u goleadi u Portugaliji podelile bodove (3:3), dok je Bešiktaš na svom terenu bio bolji od Slovana rezultatom 2:1.

U poslednjem kolu u Engleskoj se sastaju Vulvsi i Bešiktaš, dok će Braga gostovati u Bratislavi.

Nažalost, sve je rešeno i u gurpi L. Partizan je propustio veliku šansu prokockavši dva gola prednosti protiv AZ Alkmara, pa je ta utakmica u Hagu završena bez pobednika 2:2. U durgom meču je Astana savladala Mančester junajted posle preokreta sa 2:1.

Englezi i Holanđani će i na proleće igrati međunarodni fudbal, a za to će se spremati međusobnim duelom u poslednjem kolu na Old Trafordu. Sa druge strane, Partizan će poslednji evropski meč ove sezone igrati protiv Astane u Humskoj.

LIGA EVROPE, 5. KOLO:

Grupa A

Dudelanž – APOEL 0:2

(Matić 12. p, Merkis 43.)

Sevila – Karabag 2:0

(Hil 61. Dabur 90.)

Grupa B

Lugano – Kopenhagen 0:1

(Tomsen 27.)

Malme – Dinamo Kijev 4:3

(Bengtson 2. Rozenberg 48. 90+6. Rakip 57. – Mikolenko 18. Cigankov 39. Verbić 77.)

Grupa C

Krasnodar -  Bazel 1:0

(Ari 72. p)

Trabzon - Hetafe 0:1

(Mata 50.)

Grupa D

Sporting - PSV 4:0

(Felipe 9. Fernandeš 16. 64. p, Matje 42.)

Rozenborg - LASK 1:3

(Jonsen 45. – Gojginger 20. Fizer 54.)

Grupa E

Seltik - Ren 3:1

(Morgan 22. Kristi 45. Džonston 74. – Unu 89.)

Lacio - Kluž 1:0

(Korea 24.)

Grupa F

Gimaraeš  - Standard 1:1

(Pereira 45+2. – Lestijen 40. p)

Arsenal - Ajntraht 1:2

(Obamejang 45. – Kamada 55. 63.)

Grupa G

Fajenord -  Rendžers 2:2

(Torntra 33. Sinistera 68. – Morelos 52. 65.)

Jang Bojs - Porto 1:2

(Fasnaht 6. – Abubakar 76. 79.)

Grupa H

CSKA - Ludogorec 1:1

(Čalov 75. – Kešeru 66.)

Ferencvaroš  -  Espanjol 2:2

(Siger 23. Skvarka 90. p – Melendo 31. Darder90+6.)

Grupa I

Oleksandrija - Volfzburg 0:1

(Veghorst 45+1. p)

Sent Etjen - Gent 0:0

Grupa J

Volfzberger - Borusija Menhengladbah 0:1

(Štindl 60.)

Bašakšehir - Roma 0:3

(Veretu 30. p, Klajvert 40. Džeko 45.)

Grupa K

Bešiktaš - Slovan 2:1

(Roko 75. Ljajić 90+1. p - Danijel 35.)

Braga - Vulverhempton 3:3

(Orta 6. Paulinjo 65. Franserđo 79. – Himenez 13. Doerti 34. Traore 35.)

Grupa L

Astana - Mančester Junajted 2:1

(Šomko 55. Bernard 62. ag - Lingard 10.)

AZ Alkmar - Partizan 2:2

(Drujf 87. 90+2. - Asano 16. Suma 27.)

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Alis Gudvin, supruga Džermejna Penanta.

Thank you for all your lovely birthday wishes today! I am so grateful for another year of memories, lessons, love, health and happiness ❤️ and beyond blessed with the most amazing family and friends surrounding me. I’m counting my blessings today and everyday ❤️

A post shared by 🦋🦋 ALICE 🇬🇧 (@xxalicegoodwinxx) on Dec 13, 2018 at 6:44am PST

Waiting for my soul mate to come with ‘You’re the most beautiful, I love you, Here’s pizza’ ❤️

A post shared by 🦋🦋 ALICE 🇬🇧 (@xxalicegoodwinxx) on Oct 27, 2018 at 3:07am PDT

Gimme Some Vitamin D 💙 Lush bikini is tagged ⭐️

A post shared by 🦋🦋 ALICE 🇬🇧 (@xxalicegoodwinxx) on Oct 18, 2018 at 12:35pm PDT

BO$$

A post shared by 🦋🦋 ALICE 🇬🇧 (@xxalicegoodwinxx) on Oct 6, 2018 at 1:30am PDT

Best Life ❤️

A post shared by 🦋🦋 ALICE 🇬🇧 (@xxalicegoodwinxx) on Aug 19, 2018 at 9:27am PDT

God Is A Woman

A post shared by 🦋🦋 ALICE 🇬🇧 (@xxalicegoodwinxx) on Aug 6, 2018 at 7:08am PDT

Remember when @diddy and @ginuwine linked up in like 2000 and something for 'I Need a Girl' 🎧🔥 Comment your fave songs I wanna know what you like 👇🏼

A post shared by 🦋🦋 ALICE 🇬🇧 (@xxalicegoodwinxx) on Sep 7, 2017 at 12:10pm PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Spektakl u Bragi, Ljajić doneo pobedu Bešiktašu

Izvor: B92, 29.Nov.2019

U terminu od 18.55 odigrano je 11 utakmica petog kola grupne faze Lige Evrope...Napadači na terenima širom starog kontinenta bili su raspoloženi, a pravi spektakl viđen je u Bragi, gde je viđeno čak šest golova...Pobede su ostvarile ekipe Rome, Menhengladbaha, Porta, Volfsburga i Bešiktaša...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.