LIGA EVROPE: Nije bilo lako, Natho doneo trijumf Partizanu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2020, 20:27

LIGA EVROPE: Nije bilo lako, Natho doneo trijumf Partizanu (VIDEO)

Izraelac pogodio iz jedanaesterca.

Fudbaleri Partizana plasirali su se u narednu rudu kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su u Humskoj savladali sa 1:0 (1:0) letonski RFS  u svojoj 300. utakmici u evro takmičenjima. Jedini strelac za crno-bele bio je izraelski internacionalac Bibras Natho u 51. minutu.

Od starta je bilo jasno da je Partizan kvalitetniji rival, ali su se Letonci pokazali kao čvrst i borben protivnik. Uspevali su da odgovore crno-belima jakom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << defanzivom i tokom prvih 45 minuta nije Partizan imao mnogo prilika za pogodak, a najboje su propustili Natho, Sadik i Asano. Tek što je krenulo drugo poluvreme, Strumija je igrao rukom u svom šesnaestercu i bio je to penal za Partizan koji je uspešno u gol pretvorio Natho. Gosti su se posle toga otvorili, crno-beli imali još par prilika, ali rezultat se nije promenio. Sve je moglo da bude mnogo ozbiljnije da je Lemajić u sudijskoj nadoknadi bio precizan glavom, ali su crno-bli imali i malo zaslužene sreće i prošli u narednu rundu.

Fudbaleri Partizana večeras od 21 čas počinju svoju odiseju u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a prva prepreka na putu ka plasmanu u grupnu fazu takmičenja je letonski RFS. Crno-beli se prvi put sastaju sa ovim letonskim timom i apsolutni su favoriti, a zanimljivo da je RFS u nešto boljoj formi pošto je u prethodnih pet kola prvenstva Letonije ostvario četiri pobede i jedan remi, dok je Partizan na istom uzorku ostvario takođe četiri pobede, ali uz poraz od Novog Pazara. Partizan protiv RFS-a proslavlja i jubilej, pošto će mu utakmica protiv Letonaca 300. meč u evro takmičenjima.

Navijači ipak ne bi trebalo da brinu jer je tim trenera Sava Miloševića po svim parametrima favorit u ovom duelu koji će se igrati bez prisustva publike zbog korona virusa, a sreću crno-belima možda donese i današnji dan pošto je upravo 27. avgusta pre 17 godina, Partizan protiv Njukasla posle boljeg izvođenja penala obezbedio plasman u Ligu šampiona.

▪️#NaDanašnjiDan 2003. godine, fudbaleri #FKPartizan plasirali su se u @ChampionsLeague pošto su kao gosti savladali predstavnika Engleske, @NUFC posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, rezultatom 4:3. ⚫⚪🔥

#️⃣▪️#FKPartizan pic.twitter.com/5ontjW1d2p

— FK Partizan (@FKPartizanBG) August 27, 2020

DRUGO POLUVREME

PRVO POLUVREME

PARTIZAN – RFS 0:0

STADION Partizana.

Bez prisustva gledalaca.

SUDIJA: Zaven Hovhanisjan.

PARTIZAN: Stojković, Miletić, Vitas, Banjak, Urošević, Zdjelar, Natho, Asano, Stevanović (od 72. Suma), Šćekić, Sadik.

RFS: Kučer, Solovjovs, Jagodinskis, Lipušček, Šarić, Ikanuieks, Kuadio (od 70. Santana), Šimković (od 70. Ofor), Savalnieks, Strumia, Lemajić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.