LIGA EVROPE: Napoli preokretom UNIŠTIO Poljake, Čekićari čestitali JUBILEJ Moesu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2021, 23:00

LIGA EVROPE: Napoli preokretom UNIŠTIO Poljake, Čekićari čestitali JUBILEJ Moesu (VIDEO)

Prštalo u Varšavi.

Dugo će fudbaleri Legije pamtiti današnji dan i meč protiv Napolija. Imao je višestuki šampion Poljske sve u svojim rukama, nalazio se pred vratima raja i četvrtom proleću u Evropi u ovom veku, a onda je sve prosuo u vodu.

Mašinerija iz Napulja pokazala je zašto vodi glavnu reč Serijom A i protutnjala kroz Varšavu, preokrenuvši rezultat iz prvog poluvremena na ubedljivih 1:4 (1:0).

Posle "trojke" pod Vezuvom, Legija je sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << primila četvorku od Napolitanaca i sa ukupno sedam golova u duelu sa vodećom ekipom italijanskog šampionata najavila sunovrat, budući da je u narednom kolu čeka gostovanje Lesteru, gde će teško moći da računa na bodove.

Domaći su poveli u 10. minutu preko Emrelija, ali je snove Legije o o eventualnom trijumfu srušen u nastavku.

Preokret je najavio Zelinski u 51. minutu, kada je sigurno realizovao najstrožu kaznu za lidera italijanske lige.

A onda potpuni slom Poljaka, u roku od 120 sekundi. Najpre je Mertens postigao drugi pogodak za preokret i vođstvo gostiju.

Da bi u 78. minutu precizan bio i Lozano, povećavši prednost Italijana na 3:1.

Konačnih 1:4 postavio je Adam Ounas u poslednjim sekundama utakmice, potvrdivši razliku u kvalitetu izmeu ovih klubova.

Još jedan premijerligaš Vest Hem odradio je posao u Belgiji i ostao neporažen (2:2), čime je upisao 10. bod i rutinski izvadio kartu za narednu rundu.

Imali su Englezi u Genku osigurano i prvo mesto, odnosno direktan prolaz u osminu finala, pošto su vodili 2:1 sve do samog finiša, međutim kasnim autogolom Tomaša Součeka domaćin se provukao i izbegao poraz.

Menadžer Čekićara Dejvid Mojes je po 1000. put sedeo na klupi nekog kluba u profesionalnoj karijeri. Nije mu najbolje krenulo u tom jubilarcu, Vest Hem je rano primio gol u 4. minutu, ali je pogocima Saida Benrame uspeo da preokrene osam minuta pre kraja. Izgledalo je da su domaći nokautirani. I verovatno su se tako osećali, no jedna nespretna reakcija Tomaša Součeka tri minuta pre kraja donela je konačnih 2:2.

Važan trijumf u borbi za narednu rundu ostvario je i Ajntraht iz Frankfurta, bez povređenog Filipa Kostića. Vodio je Olimpijakos od 12. minuta, međutim kao i u prvoj utakmici u nemačkoj kobni po grčki tim bili su Rafael Bore i Daiči Kamada. Ovaj tandem je iz lepe akcije doneo izjednačenje, da bi u prvom minutu sudijske nadoknade Jens Peter Hauge kreairao preokret.

A

Lion - Sparta Prag 3:0 (0:0)

Brondbi - Glazgov Rendžers 1:1 (0:1)

B

Monako - PSV Ajndhoven 0:0

Real Sosijedad - Šturm 1:1 (0:1)

C

Legija - Napoli 1:4 (1:0)

Lester - Spartak Moskva (u toku)

D

Olimpijakos - Ajntraht 1:2 (1:1)

Antverpen - Fenerbahče (u toku)

E

Galatasaraj - Lokomotiva Moskva 1:1 (1:0)

Olimpik Marselj - Lacio (u toku)

G

Leverkuzen - Betis (u toku)

Ferencvaroš - Seltik (u toku)

H

Genk - Vest Hem 2:2 (1:0)

Dinamo Zagreb - Rapid Beč (u toku)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.