LIGA EVROPE: Kraj za Jang bojs! Svilar odveo Romu među 16

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 09:01

LIGA EVROPE: Kraj za Jang bojs! Svilar odveo Romu među 16

Sparta je sa igračem više u završnici došla do čakm tri gola i prolaza dalje.

Ekipe Olimpika iz Marseja, Sparte iz Praga i Sportinga iz Lisabona su prošle u osminu finala Lige Evrope u regularnom toku, dok je posle penala poslednji voz uhvatila i Roma. Oni su u Rimu odigrali protiv Fejenorda 1:1 posle 90 i 120 minuta, a identičan rezultat je bio i u prvom meču. Na penale su slavili sa 4:2 i tako naš Mile Svilar, koji je odbranio dva jedanaesterca, nastavlja da se bori >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za trofej.

Ekipa Jang bojsa koja je do Lige Evrope stigla iz Lige šampiona tako što je prvaka Srbije Crvenu zvezdu ostavila iza sebe zavrpila je takmičenje. To je bilo i očekivano pošto su u prvom meču u Bernu izgubili sa 3:1 od Sportinga. Dnas je bilo 1:1, ali to je svakako odgovaralo Portugalcima.

Olimpik je u marseju slavio sa 3:1 protiv Šahtjora iz Donjecka, iako je dugo izgeldalo da će predstavnik Ukrajine proći dalje. Poveli siu preko Georgija Sudakova u 12. minutu i budući da je prvi meč završen bez pobednika (1:1) imali su povoljan skor.

Poravnao je Pjer-Emerik Obemejang u 23, a trijumf su doneli Ismaila Sar (74.) i Džofri Kondogobija u 81. minutu.

Sparta je na svom terenu slavila sa 3:1 protiv Galataraja i prošli su u osminu finala jer je u Istanbulu bilo 3:2. Ipak, da Kan Ajhan nije isključen pri rezultatu 1:1 u 70. minutu pitanje je šta bi bilo. Posle toga su dali čak tri gola i ušli među 16 najboljih.

LIGA EVROPE šesnaestina finala

Roma - Fejenord 1:1 (1:1) posle penala 4:2, prvi meč 1:1

Olimpik Marsej - Šahtjor 3:1 (1:1), prvi meč 2:2

Sparta Prag - Galatasaraj 4:1 (1:1), prvi meč 2:3

Sporting - Jang Bojs 1:1 (1:0), prvi meč 3:1

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.