LIGA EVROPE: Kopljanici PREŽIVELI pakao Liona, u FINALU protiv Junajteda! (VIDEO+FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIGA EVROPE: Kopljanici PREŽIVELI pakao Liona, u FINALU protiv Junajteda! (VIDEO+FOTO)

Odigrani revanš mečevi.

U finalu Lige Evrope igraće Mančester junajted i Ajaks! Višestruki šampion Engleske je i u revanšu remizirao sa Seltom (1:1), dok su Holanđani preživeli napade Lavova (3:1) i uprkos porazu prošli dalje.

Kopljanici su još prvom meču u Amsterdamu rešili pitanje prolaska, pa je izgledalo da će revanš protiv Liona predstavljati samo formalnost. Ipak, nije bilo tako. Posle ubedljivih 4:1, gosti su i u revanšu krenuli silovito >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i to im se isplatilo u 27. minutu. Kasper Dolberg je primio pas u šesnaestercu od strane Junesa i sjajno lobovao golmana, Antoni Lopez je samo pogledom ispratio kako lopta odlazi u njegovu mrežu.

Kasper Dolberg has now scored 22 goals in his first season at Ajax.

Just another wonderkid doing his thing. 👏 pic.twitter.com/5t3TBim1Yn

— Squawka Football (@Squawka) May 11, 2017

Finiš poluvremena doneo je triler, koji je u potpunosti pripao Lionu. Najpre je u 45. minutu dosuđen penal za domaćina, koji je Aleksandar Lakazet pretvorio u gol, da bi isti igrač u sudijskoj nadoknadi prvog dela iskoristio centaršut Fekira i iz blizine još jednom savladao golmana Onanu - 2:1.

Lacazzete Goal by jahjahashani

Mogao je i Dijakabi da potpuno vrati neizvesnost oko drugog finaliste, ali je njegov pokušaj, posle ubačaja iz slobodnog udarca, odbranio Andre Onana. Nedugo zatim obrukao se i Fekir, iz neposredne blizine poslao je loptu preko gola.

U 79. minutu Doni van de Bek je dobio fantastičnu loptu i šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio desnu stativu, sreća je bila na strani domaćina. Kazna je usledila već u sledećem napadu: Rašid Gezal je udarcem glavom precizno tukao, "bubamara" je zakačila Firgevera i odsela u mreži za 3:1. Otežavajuću okolnost gostima, predstavljalo je isključenje nesrećnog Figevera, koji je zaradio drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Alexandre Lacazette has now scored 125 goals for Lyon across all competitions during his career.

Prolific goalscorer. ⚽ pic.twitter.com/41Lt3rOogJ

— Squawka Football (@Squawka) May 11, 2017

Crveni đavolima je bio dovoljan i remi, posle trijumfa u Vigu, ali su Murinjovi izabranici strepeli do kraja za prolaz.

Here's #MUFC loving that @Fellaini header... Aggregate 2-0 - Celta with a big task now. #UEL pic.twitter.com/XNC5A19iXW

— UEFA Europa League (@EuropaLeague) May 11, 2017

Izgledalo je kao lak posao za domaćina, obzirom da je već u 17. minutu Maruan Felaini zatresao mrežu Selte. Prethodno je Markus Rašford, strelac poslednja četiri uzastopna gola za Junajted u Ligi Evrope, poslao sjajan centaršut, a reprezentativac Belgije bio najviši u skoku i preciznim udarcem glavom pogodio donji desni ugao Alvarezovog gola.

Marouane Fellaini Goal Manchester United 1 - 0... by Score5

Junajted je i u nastavku napadao, ređali su se promašaji Miktarijana (49.), Rašforda (64.) i ostalih. Neizvesnost je vrantio Ronkalja, izjednačivši u 86. minutu.

World class from Paul Pogba pic.twitter.com/uOGfbNnaHo #mufc

— Slide Tackle (@drikalovesramos) May 11, 2017

Ubrzo zatim strelac gola za Seltu zbog koškanja sa Bejlijem zaradio je crveni karton, pa su oba tima meč završila sa desetoricom na terenu. Srpski reprezentativac Nemanja Radoja od prvog minuta našao se u sastavu Selte, igrao je odlično do 68. minuta, a onda ustupio mesto Bongondi.

LION – AJAKS 3:1 (prvi meč 1:4)

Strelci: Lakazet u 45. (iz penala) i 45+1. za Lion, a Dolberg za Ajaks u 27. minutu. Stadion: Park Olimpik Lion. Sudija: Simon Marsinjak (Poljska). Žuti kartoni: Morel, Toliso, Dijakabi, Nkulu, Fekir (Lion), Klasen, Feltman, Firgever (Ajaks). Crveni karton: Firgever (Ajaks) u 84. minutu.

LION: Lopez, Rafael, Morel (75. Ribas), Dijakabi, Nkulu, Gonalon, Korne, Toliso, Valbuena (77. Gezal), Fakir, Lakazet.

AJAKS: Onana, Sančez, De Liht, Firgever, Feltman (64. Tete), Klasen, Šene (58. De Bek), Zijeh, Traore, Dolberg, Junes (82. Klajvert).

MANČESTER JUNAJTED – SELTA 1:1 (prvi meč 1:0)

Strelci: Felaini u 17. za Mančester, a Ronkalja u 86. minutu za Seltu. Stadion: Old Traford. Sudija: Ovidiju Hategan (Rumunija). Žuti kartoni: Blind, Erera (Mančester), Aspas, Kabral (Selta). Crveni kartoni: Bejli (Mančester), Ronkalja (Selta) u 88. minutu.

MANČESTER: Romero, Darmijan, Valensija, Bejli, Blind, Erera, Felaini, Pogba, Lingard (89. Runi), Miktarijan (77. Karik), Rašford (89. Smoling).

SELTA: Alvarez, Melo, Kabral, Ronkalja, Džoni, Radoja (68. Bongonda), Vas (46. Hozabed), Sisto (80. Buve), Gvideti, Aspas.

Finale Lige Evrope igra se 27. maja u švedskom Stokholmu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.