LESOR VEĆ ZABORAVIO OBRADOVIĆA: ”Ataman je NAJBOLJI TRENER U EVROPI”

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 21:02

LESOR VEĆ ZABORAVIO OBRADOVIĆA: ”Ataman je NAJBOLJI TRENER U EVROPI”

Stigao u Atinu...

Novi košarkaš Panatinaikosa Matijas Lesor izjavio je da je srećan što je potpisao ugovor sa grčkim klubom i dodao da želi da ostvari dobru saradnju sa navijačima "zelenih".

Lesor je juče potpisao ugovor sa grčkim klubom do juna 2025. godine. On je prethodne dve sezone bio član Partizana, a pre toga je igrao za Makabi, Monako, Bajern, Unikahu, Crvenu zvezdu, Nanter i Šalon.

- Izuzetno sam srećan što sam postao deo Panatinaikosa. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Klub nije imao zapažen uspeh poslednjih godina, ali sada teži da se vrati na nivo na kome pripada. Nešto slično je bilo i sa Partizanom prošle sezone. Veoma mi se dopada što ću učestvovati u ovom planu, koji doživljavam kao veliki izazov - rekao je Lesor za zvanični sajt Panatinaikosa.

On je istakao da dobro poznaje istoriju Panatinaikosa i uspehe koje je ovaj klub ostvario u evropskoj košarci.

- Lično, svestan sam da je ovo velika organizacija sa velikim zahtevima, što mi je već rekao Janis (Papapetru). U novoj sezoni ekipa će biti veoma konkurentna i jedva čekam da počnem da radim sa ovim klubom - dodao je francuski košarkaš.

Lesor je priznao da je razgovarao sa bivšim saigračem Papapetruom pre nego što je potpisao ugovor sa Panatinaikosom.

- Doneo sam odluku da dođem ovde zbog veličine kluba i velike baze navijača, koje ima, ali i zbog izazova da budem deo nastojanja kluba da se vrati tamo gde pripada - istakao je Francuz.

Za kraj je dodao da jedva čeka saradnju sa Erginom Atamanom, koji je dva puta odveo Efes do titule prvaka Evrolige.

- Trener Ataman je najbolji trener u Evropi u poslednjih pet godina. Dva puta je osvojio Evroligu, a mogao je da osvoji i treću da ta godina nije prekinuta zbog kovida. On je veoma iskusan i dobar trener koji zna da pobeđuje, što je vrlo važno. Jedva čekam da vidim šta će to doneti mojoj igri. Verujem da ćemo imati odličnu saradnju - poručio je Francuz.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Vanja, supruga Novice Veličkovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.