LEP ZAVRŠETAK: Srbija je peta u Evropi

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 16:15

LEP ZAVRŠETAK: Srbija je peta u Evropi

Ubedljiv trijumf za kraj.

Košarkašice Srbije osvojile su peto mesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, pošto su savladale Nemačku 78:62 (25:15, 22:19, 15:9, 16:19)

Tokom čitavog susreta naše devojke su imale prednost i najboljom partijom na turniru zasluženo su pete na kontinentu.

Najefikasnija igračica u sastavu Srbije je bila Ivon Anderson sa 16 poena, Mina Đorđević je ubacila 12, a Aleksandra Crvendakić i Dragana Stanković su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meč završile sa po deset poena. Kod Nemica, Gajzelseder je imala 14, dok je Gulih dodala deset poena.

Srbija, iako nije došla do medalje, može biti zadovoljna učinkom na turniru pošto je trijumfom nad Crnom Gorom obezbeđeno mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre što je i bio primarni cilj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.