Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2021, 22:20

LEN Kup Evrope: Šuterska klinika Šulca i prvi trijumf Šapčana, Sabadelj pregazio Vošu

Lale loše otvorile kvalifikacioni turnir u Novom Sadu

Otputovao je Šabac u Holandiju sa samo 11 igrača, ali ne i sa parolom kako bude biće. Najavljivali su Šapčani da napadaju prolaz prvog kvalifikacionog kruga i posle dve odigrane utakmice u dobroj su poziciji pred ključne utakmice sa najkvalitetnijim rivalima. Posle uvodnog remija sa Utrehtom (8:8), srpski predstavnik je udario prvu recku. U Zemlji lala i vetrenjača potopljen je Duizburg - 13:11 (1:2, 5:5, 3:2, 2:4).
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Demonstrirao je Kristijan Šulc u prvom meču na turniru da može mnogo, da će, možda, biti i glavna uzdanica Šapčana u novoj sezoni, a večeras je samo pojačao utisak. Izrešetao je Kristijan Šulc ekipu Utrehta - postigao četiri gola - a prema Duizburgu je bio još nemilosrdniji. Pet puta je pogađao metu izdanak vaterpolo škole Vojvodine i dojučerašnji vaterpolista Crvene zvezde.

Dve izvanredne partije iza sebe ima Kristijan Šulc, a šabački Delfini sada, verovatno, žala za propuštenim prilikama protiv Utrehta. Tačnije, za prosutom razlikom u završnici duela. Šapčani su, baš kao i u prvom kolu, kontrolisali utakmicu, imali su prednost, ali ovoga puta nije došlo do pada u smiraj četvrtog kvartala.

Možda i zbog toga što je Anto Vasović imao nekolicinu raspoloženih igrača. Nije sve isključivo zavisilo od realizatorskih sposobnosti kristijana Šulca, iako je bio daleko najučinkovitiji i danas. Dušan Marković i Mihajlo Repanović tresli su mrežu u završnici, petim golom je Kristijan Šulc doneo Delfinima “plus tri”, a konačnih 13:11 postavio je Đorđe Tanasković. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde zadavao je najveće probleme ekipi Šapca i bio je najefikasniji sa tri gola u Duizburgu.

Šabac je do trijumfa predvodio pomenuti Kristijan Šulc sa pet golova, Ivan Koptsev je ispalio tri lopte direktno u metu, a po dva gola postigli su kapiten Nikola Marković i Mihajlo Repanović. U strelce se upisao i mađarski vaterpolista Simon Vogel.

Vaterpolisti Vojvodine su uoči početka LEN Kupa Evrope bili privilegovani, pošto je Novi Sad dobio organizaciju jedne od četiri grupe. Ali, tu činjenicu, bar na startu turnira, vaterpolisti Vojvodine nisu iskoristili. Novosađeni su pretrpeli ubedljiv poraz u prvom kolu, španski Sabadelj bio je neumoljiv - 12:5 (5:1, 3:1, 2:2, 2:1).

Već do poluvremena su Lale znale na čemu su. Vojvodina nije imala šta da traži u duelu sa španskim timom, jednostavno, Sabadelj je pokazao da je u ovom trenutku za klasu ispred Novosađanja. Verovatno i ispred ostalih timova u grupi.

Kanstantsin Averka i Bernat Sanauha, koji je prethodnih godina zadavao ozbiljne probleme reprezentaciji Srbije igrajući za Crvenu furiju, postigli su po tri gola. Nisu vaterpolisti Vojvodine imali rešenje za udarni duo Sabadelja, ali ni za ostatak protivničkog tima, jer se još petorica igrača Sabadelja upisalo u listu strelaca.

U redovima Novosađana jedini koliko-toliko raspoložen za igru bio je Aleksandar Radanović, koji je postigao tri gola. Dragoljub Rogač, poznat kao sjajan šuter, nije se naročito istakao, ali se jeste upisao na semaforu. Uz Radanovića i Rogača je samo još Nikola Nikolov uspeo da savlada Eduarda Lorio Behara.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.