LEK ZA BRENDONA MORENA? Podsetite se kako ga je Pantoha URNISAO pre nekoliko godina (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 22:40

LEK ZA BRENDONA MORENA? Podsetite se kako ga je Pantoha URNISAO pre nekoliko godina (VIDEO)

Biće vrlo neizvesno sada.

Brendon Moreno (21-6-2, 9-3-2 UFC) proteklih nekoliko godina zaista oduševljava svojim nastupima unutar UFC-ovog kaveza. Talentovani Meksikanac debi u UFC-u odradio je još 2016. godine, a tada je porazio Luisa Smolku.

Tri pobede u tri nastupa upisao je Moreno, ali onda je došlo vreme za iskorak i nešto kvalitetnije protivnike. Serhio Petis naneo mu je prvi poraz pod okriljem UFC-a, a sredinom 2018. godine usledio je i drugi uzastopni poraz. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Alešandre Pantoha porazio je Morena ubedljivo na bodove.

Sve tri sudije bodovale su meč u korist Pantohe (29-27, 30-26, 30-26), a sva trojica prvu rundu su bodovali 10-8 za Pantohu. Nadjačao je Pantoha sadašnjeg šampiona u svim segmentima borbe, a Moreno je nakon tog poraza čak i otpušten iz UFC-a.

Bio je to onaj period kada je UFC aktivno radio na gašenju muva kategorije, ali nakon samo jedne pobede u LFA organizaciji, Moreno je vraćen u UFC.

Po povratku je remizirao s Askarom Askarovim, ali mnogi su smatrali da je Moreno zaslužio da slavi u tom meču. Ono što je bilo puno bitnije, jeste preobraženje Brendona Morena. Meksikanac je postao daleko bolji borac nego što je nekad bio, a iz meča u meč radio je uz ogroman napredak. To ga je na kraju dovelo i do osvajanja titule, a titulu je osvajao u dva navrata.

Sredinom 2021. godine prvi put je postao prvak, ali bez pojasa je ostao početkom 2022. godine. Dejvson Figueredo tesno ga je porazio početkom te godine, ali početkom ove kalendarske godine Moreno je vratio pojas u svoje vlasništvo. Tehničkim nokautom nakon treće runde porazio je Figuereda, a uskoro ga čeka odbrana titule.

Ponovo Morena čeka taj famozni Pantoha, borac koji zasad ima status ‘‘kriptonita‘‘ u Morenovoj karijeri. Osim pomenutog meča iz 2018. godine, Pantoha i Moreno borili su se i 2016. godine. Tada su odradili meč u sklopu ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, a Pantoha je slavio ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi.

Treći međusobni okršaj čeka ih u 9. jula u ranim jutarnjim satima. Brendon Moreno pokušaće da dokaže da je silno napredovao od 2018. godine i poslednjeg poraza protiv Pantohe. Naravno, napredovao je i Pantoha, a biće više nego zanimljivo videti kako sada stoje odnosi snaga između ove dvojice.

U susret nadolazećem UFC 290 eventu, UFC je odlučio da nas podseti na drugi obračun Morena i Pantohe. Pantoha je bio dominantan u toj borbi, a kompletan meč možete pogledati na video snimku.

Verujete li da je Moreno sada ipak bolji borac od Pantohe koji ga je nekad s lakoćom savladao?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.