LE: Spektakl u Sevilji; LK: Jović starter

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 13:34

LE: Spektakl u Sevilji; LK: Jović starter

U četvrtak ćemo dobiti polufinalne parove Lige Evrope i Lige konferencija.

U centru pažnje LE biće revanš Sevilje i Mančester junajteda u Španiji.

Delovalo je da će "crveni đavoli" već na svom Old Trafordu rešiti ovaj dvomeč, a onda su šokantno ispustili dva gola prednosti.

Pred Markom Dmitrovićem i Nemanjom Gudeljom je težak ispit jer će Junajted biti jači za Markusa Rašforda, mada neće biti Bruna Fernandeša, Lisandra Martinesa i Rafaela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Varana.



"Moramo emocije da usmerimo u dobrom pravcu. Moramo da ostanemo koncentrisani, da odigramo najbolju partiju i pokušamo da prođemo dalje. U prvom meču smo igrali 60 minuta, ali onda smo bili brutalno kažnjeni za pasivnost u poslednjih pola sata. Imamo kadrovskih problema, na teren će izaći 11 najspremnijih",
istakao je menadžer Junajteda Erik Ten Hag.

Zanimljivo će biti i u Lisabonu gde će Juventus braniti minimalnu prednost protiv tima koji je u prethodnoj rundi eliminisao lidera engleske Premijer lige Arsenal.

Očekuje se da u startnoj postavi "Stare dame" budu oba naša reprezentativca – Filip Kostić i Dušan Vlahović.

Roma će sa Nemanjom Matićem juriti gol zaostatka iz Roterdama protiv Fejenorda, dok Union Sen Žil i Bajer nastavljaju neizvesnu bitku (1:1) u Belgiji.

U LK nas najviše interesuje Fiorentina, kojoj bi revanš sa Lehom na "Artemio Frankiju" trebalo da bude formalnost.

"Viola" je slavila 4:1 u Poljskoj, a u startnih 11 u Firenci se konačno očekuje Luka Jović, moguće i Aleksa Terzić, dok bi inače standardni Nikola Milenković mogao da odmori.

Žestoka borba se očekuje u Alkmaru gde će AZ juriti dva gola zaostatka protiv Anderlehta iz komšijske Belgije.

A ništa rešili nisu prvi mečevi u Bazelu i Gentu, gde su Nica i Vest Hem izborili remije, pa će drugih 90 minuta biti još napetije.

Ako je suditi po ovosenzonskog formi na stadionu "London" onda je "kec" zagarantovan – "čekićari" Dejvida Mojsa su do sada dobili svih pet susreta na svom terenu u Ligi konferencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.