LE: Rubin i Anži prošli dalje

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Rubin i Anži prošli dalje

Dva ruska tima izborila su plasman u drugu rundu Lige Evrope, dok je treći zadržao teoretske šanse za to.

Sankt Galen je deklasiran u Krasnodaru sa 4:0, pa Kubanj ima tri boda manje od Svonsija koji kasnije dočekuje Valensiju.

Dalje su remijima prošli Rubin i Anži, koji su takođe na svoj terenima igrali po 1:1 sa Mariborom i Šerifom.

Kubanj je ostvario prvu pobedu u takmičenju i zadržao šansu da prođe dalje. Dvostruki strelac protiv Sankt Galena bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Melgareho, a po gol su dali Ignatjev i Kabore.

Ipak, timu iz Krasnodara za plasman u drugu fazu je potrebna pobeda nad Valensijom u poslednjem kolu uz poraz Svojsija od Španaca ovog četvrtak i Sankt Galena u poslednjem kolu. Takođe, na tim mečevima Kubanj mora da nadoknadi za 4 gola slabiju gol razliku.

Činilo se da će Rubin ostvariti četvrtu pobedu u takmičenju, jer je prednost koju je u 43. minutu doneo Izraelac Natho bez većih problema čuvao do samog kraja meča. Ipak, Mezga je pet minuta pre kraja doneo bod Mariboru koji Slovence ostavlja u igri za mesto među 32 tima u narednoj rundi.

Anži će skoro sigurno ispasti iz ruske Premijer lige, ali će na proleće i dalje mogao biti u Evropi. Rusi su bodom protiv Šerifa obezbedili drugo mesto u grupi. Moldavci su bili blizu senzacionalne pobede i šanse da oni prođu dalje u poslednjem kolu, jer su vodili od 52. minuta golom Ise. Ipak, samo šest minuta kasnije Epureanu je doneo remi Anžiju.

Ranije je plasman među 32 ekipe ostvario PAOK.

Liga Evrope, 5. kolo:

Kubanj – St Galen 4:0 (1:0)

Malgareho 3, 71, Ignatjev 54, 90

Tabela: Valensija 9, Svonsi 8, Kubanj 5, St Galen 3

Rubin – Maribor 1:1 (1:0)

Natho 43 – Mezga 86

Tabela: Rubin 11, Vigan 5, Maribor 4, Zulte Varegem 4

Anži – Šerif 1:1 (0:0)

Epureanu 58 – Isa 52

Tabela: Totenhem 13, Anži 8, Šerif 3, Trumse 2

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LE: Gudelj "načeo" Makabi, Lacio slavio u Varšavi

Izvor: Sportal.rs, 28.Nov.2013

Nastavljeno je i takmičenje u Ligi Evrope, a najubedljiviju pobedu ostvario je Kubanj. Ruski tim je kao domaćin sa 4:0 savladao Sent Galena, za prvi ovosezonski trijumf u "utešnom" evropskom takmičenju.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.