LE: Hajduk - Zenit (21.05h, TV B92)

Izvor: B92, 03.Nov.2010, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Hajduk - Zenit (21.05h, TV B92)

Na Poljudu, splitski Hajduk dočekuje Zenit iz St.Peterburga u četvrtom kolu Lige Evrope, televizija B92 direktno će prenositi ovaj meč od 21.05h.

Bivši prvak Evrope Steaua u Bukureštu dočekuje holandski Utreht, dok Liverpul na Enfildu igra protiv Napolija.

U drugom meču G grupe AEK u Atini dočekuje Anderleht. Od 21.05h na programu je još osam mečeva: OB - Jang Bojs, Hetafe - Štutugart, Sampdorija - Metalist, PSV - Debrecin, PSŽ - Borusija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dortmund, Sevilja - Karpati, Rapid Beč - CSKA Sofija i Porto - Bešiktaš.

Zanimljiv meč očekuje se u Splitu, za ruski Zenit igraju dvojica reprezentativaca Srbije, Aleksandar Luković i Danko Lazović. Štoper reprezentacije Srbije kaže da se ne boji gostovanja u Splitu i da njegov tim dolazi da pobedi.

Ne pribojavam se gostovanja u Splitu. Idemo tamo da igramo fudbal. Možda to neće biti ista utakmica za sve nas u timu, jer ćemo Danko i ja imati poseban naboj pred nastup na Poljudu. Idemo tamo da pobedimo, jer bi sa tri boda i matematički obezbedili prolaz u narednu rundu takmičenja", izjavio je Luković za B92.

Bivši fudbaler Udinezea i Crvene zvezde kaže da ne razmišlja o navijačama Hajduka.

Ne razmišljam previše o tome šta bi moglo da nas očekuje sa trtibina na Poljudu. Verovatno će biti peckanja i prozivki, ali mi smo profesionalci koji tamo idu da igraju fudbal i to je jedino što nas zanima. Ja se nadam da ćemo pobediti i to bi mi bilo posebno drago. Ne treba izlaziti iz okvira fudbala, iako smo svesni da će atmosfera biti paklena, kao što je uostalom na svim utakmicama Hajduka u Evropi. Hajduk juri drugo mesto u grupi i igraće silno motivisan. Zato sam siguran da uz sav taj pritisak sa tribina neće biti nimalo lako", zaključio je Luković u izjavi za B92.

Utakmici ova dva klub u St.Peterburu prethodio je obračun navijača ova dva tima. Velika grupa navijača Zenita upala je u hotel "Dostojevski” u kome je bio smešten jedan deo navijača Hajduka i demolirala hol hotela i pretukla hrvatske navijače. U Splitu se očekuju pojačane mere bezbednosti.

U drugom meču grupe G AEK u Atini dočekuje Anderleht koji je u Briselu slavio protiv Grka sa ubedljivih 3:0.

Danski OB dočekuje u Odenzeu švajcarski Jang Bojs i pokušaće da osvoji prve bodove u Ligi Evrope pošto je u prva tri kola tri puta poražen. Štutgar za koji nastupa Zdravko Kuzmanović igra loše u Bundesligi, ali u Evropi je ostvario sve tri pobede pa će u predgrađu Madrida protiv Hetafea pokušati da obezbedi plasman u drugu fazu.

Sampdorija u grupi H dočekuje u Đenovi ukrajinski Metalist u Đenovi u meču u kome "mora” da trijumfuje. Ekipa Vladimira Dišljenkovića je u Harkovu slavila sa 2:1. Mađarski Debrecin gostuje PSV-u u Ajndhovenu sa malim šansama da dođe do prvih bodova u Ligi Evrope. Ekipa sa juga Mađarske za koju nastupa Đorđe Pantić je u prošlom kolu vodila protiv PSV-a sa 1:0, ali je poražena sa 2:1. PSV je posle neverovatne pobede od 10:0 nad Fejnordom, poražena od Tventea u holandskom prvenstvu.

Francuski PSŽ koji je raskinuo ugovor sa Matejom Kežmanom dočekuje Borusiju. Tim Nevena Subotića je u Dortmundu odigrao 1:1 sa ekipom iz Pariza pa u glavni grad Francuske putuje sa impetativom pobede. Sevilja je u meču sa ukrajinskim Karaptima na svom terenu apsloutni favorit.

Steaua u Bukureštu traži prvu pobedu ove sezone u Ligi Evrope protiv holandskog Utrehta. Liverpul je u Napulju odigrao dosadnu utakmicu, a na svom stadion dočekuje Napolitance koji sjajno igraju u Seriji A, a predvodi ih Argentinac Laveci. Liverpul je u Premijer ligi uspeo da "veže” dve pobede (Blekburn i Bolton), a u nedelju ekipu Roja Hodžsona očekuje derbi sa Čelsijem. Milan Jovanović nije igrao u poslednja dva meča Liverpula u engleskom prvenstvu, ali se očekuje da se nađe u prvih 11 u meču sa Napolijem.

U grupi L Rapid u Beču dočekuje bugarski CSKA. Austrijanci su u Sofiji slavili sa 2:0, a Bugari su na poslednjem mestu na tabeli bez osvojenog boda. Porto igra odlično u Ligi Evrope, na sva tri meča je slavio i primio samo jedan bod i pobedom nad jedinim predstavnikom Istanbulskog fudbalom obezbedio i plasman u drugu fazu.

Parovi 4. kola Lige Evrope (21.05h):

(G) Hajduk Split – Zenit (TV B92)

(G) AEK – Anderleht

(H) OB – Jang Bojs

(H) Hetafe – Štutgart

(I) Sampdorija – Metalist

(I) PSV – Debrecin

(J) PSŽ – Borusija Dortmund

(J) Sevilja – Karpati

(K) Steaua – Utreht

(K) Liverpul – Napoli

(L) Rapid Beč - CSKA Sofija

(L) Porto – Bešiktaš

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spaleti ostavio zvezde, doveo „orlove“ u Split

Izvor: Blic, 04.Nov.2010, 01:45

Fudbaleri Zenita večeras na splitskom “Poljudu” pokušaće da ostvare i četvrtu pobedu u Ligi Evrope. Trener lidera G grupe Lučano Spaleti poveo je na put tim bez petorice standardnih igrača, ali će na travu splitskog stadiona istrčati reprezentativci Srbije Danko Lazović i Aleksandar Luković...Bivši...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.