LE - Arsenal vengerovski, Grizman kaznio sve promašaje, Marsej na korak od finala! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Apr.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE - Arsenal "vengerovski", Grizman kaznio sve promašaje, Marsej na korak od finala! (video)

Atletiko se branio sa desetoricom i bez trenera, Arsenal je poveo, a onda je Grizman iskoristio jedinu priliku Madriđana!

Fudbaleri Arsenala remizirali su na svom stadionu sa ekipom Atletiko Madrida rezultatom 1:1 (0:0), dok je Olimpik Marsej takođe kao domaćin bio bolji od Salzburga - 2:0 (1:0), u prvim polufinalnim mečevima Lige Evrope.

Arsenal je bio u svim segmentima daleko bolji rival, od 10. minuta imao i igrača više, stvorio preko 15 prilika, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << postigao isti broj golova kao i Atletiko iz svoje jedine.

Počelo je veoma žustro i uzbudljivo, a Atletiko je posle desetak minuta ostao bez Šimea Vrsaljka i trenera Dijega Simeonea.

Hrvatski fudbaler je već u drugom minutu dobio prvi žuti karton zbog neopreznog starta nad Vilširom, a potom je u 10. zakasnio i nagazio Lakazeta za drugu javnu opomenu, pogledajte OVDE.

Samo dva minuta kasnije na tribine je morao i Dijego Simeone zbog žestokih protesta pošto sudija nije pokazao karton Ektoru Beljerinu zbog starta sa leđa.

Argentinac je divljao pored aut linije, psovao sudiju i dobio isključenje a tu situaciju pogledajte OVDE.

Arsenal je i pre isključenja imao dve dobre šanse, Lakazet je pogodio stativu, a onda su posle crvenog kartona počele da se ređaju kao na traci.

Pokušavali su svi, Lakazet, Koščelni posle kornera, potom Velbek, ali je Jan Oblak bio fantastičan.

Simeoneov pomoćnik Mono Burgos nije napravio izmenu, mesto desnog beka zauzeo je Tomas, a u vezni red se spustio Grizman što je uticalo na totalnu Atletikovu nemoć u napadu i gotovo nijednu ozbiljniju priliku.

Jedini opasan šut, ali sa distance imao je upravo Grizman, ali je Ospina bio na mestu.

Arsenal je u drugom delu igre nastavio da pritiska i napada, a to se isplatilo u 61. minutu. Grizman je izgubio loptu na desno boku, usledila je brza razmena pasova, centaršut Vilšira koji Lakazet pretvara u gol - 1:0, pogledajte gol OVDE.

Nakon toga, Atletiko je pokušao izmenama, ali defanzivnim da sačuva rezultat i pokuša eventualno preko kontri. Burgos je uveo Gabija i Savića, povukao se i dočekao svoju jedinu šansu za gol.

U 82. minutu, upravo je Gabi poslao dugu loptu koji je jedini bio na polovini rivala, pored trojice igrača Arsenala i uspeo je da postigne pogodak!

Grizman je izdržao duel sa Koščelnim, izašao sam na Ospinu, koji skida prvi pokušaj, ali ne i odbijenu loptu, Francuz spoljnom gađa pod prečku za 1:1, tu majstoriju pogledajte OVDE.

Arsenal je opet krenuo na sve ili ništa, u 87. minutu, Lakazet je pronašao Koščelnog, ovaj tukao glavom, ali je Oblak maestralo odbranio, pa je do kraja ostalo 1:1.

U drugom meču, Olimpik je bez problema pobedio Salzburg, rezultatom 2:0. Heroj francuskog tima bio je dvostruki asistent Paje, koji je najpre u 15. minutu iz prekida u trepavicu pogodio Tuvana za 1:0, a potom u 63. i N'Jiea za velikih 2:0.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Simeoneu čak pet mečeva suspenzije?

Izvor: N1 televizija, 27.Apr.2018, 20:32

Kontrolno-disciplinska komisija UEFA otvorila je slučaj protiv glavnog trenera Atletiko Madrida Dijega Simeonea zbog isključenja u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope protiv Arsenala...Argentinac je odstranjen sa terena zbog burnog protesta posle isključenja Šimea Vrsaljka, a prema saznanjima "Asa"...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.