LAPORTA NASTAVLJA SA KRITIKAMA: Žalili smo se Savezu zbog meča Reala i Almerije

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2024, 23:28

LAPORTA NASTAVLJA SA KRITIKAMA: Žalili smo se Savezu zbog meča Reala i Almerije

Velika prašina se podgila zbog sudijskih odluka.

Predsednik fudbalskog kluba Barselona Žoan Laporta izjavio je da FS Španije mora da preduzme mere nakon utakmice Reala i Almerije. Fudbaleri Reala u nedelju su nakon preokreta savladali Almeriju sa 3:2, dok su meč obeležile sudijske odluke i intervencije VAR sistema. Laporta je istakao da je podneo zvaničnu žalbu predsedniku Fudbalskog saveza Španije Pedru Roki.

 - Rekao sam predsedniku Saveza da je neophodno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da preduzmu neke mere. Sudijska organizacija zavisi od Fudbalskog saveza Španije. Odgovorio mi je da je prošlost sada prošlost i da planiraju da preduzmu akciju po tom pitanju. Kazao mi je i da sudije ne osećaju pritisak ni sa jedne strane. Imam apsolutno poštovanje prema sudijskom timu i rekao sam da govorim potpuno iskreno. Videli smo neke situacije koje nas mnogo zabrinjavaju i ako se tako nastavi, biće nam veoma teško da ostvarimo svoje ciljeve - istakao je Laporta za ''Mundo deportivo''.

Dodaje da postoji niz poena koje je Real osvojio na osnovu sudijskih odluka.

 - Moram li da kažem da smo navikli na ovo? Uvek smo se borili protiv stihije, ali ovoga puta su bili previše očigledni i zato smo se žalili Savezu. Pre svega brinem za moral naših igrača, jer sam na kraju utakmice protv Betisa, gde smo odigrali dobru utakmicu i bili ponosni, video da su igrači zabrinuti šta dogodilo na Bernabeu. Naravno, kao klub, moramo da preduzmemo akciju po tom pitanju - zaključio je Laporta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.