LAKŠE NEGO ŠTO SE OČEKIVALO: Košarkaši Budućnosti prvi finalisti ABA lige

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2021, 23:20

LAKŠE NEGO ŠTO SE OČEKIVALO: Košarkaši Budućnosti prvi finalisti ABA lige

Ekipa Dejana Milojevića "samlela" Barane drugi put u četiri dana.

Košarkaši Budućnosti prvi su finalisti ABA lige za sezonu 2020/21! Podgorička ekipa savladala je Mornar i u drugom susretu prilično ubedljivo sa 92:78.

Gosti iz Podgorice bolje su otvorili meč u Topolici, prvu četvrtinu rešili su u svoju korist sa 27:20. Barani su se u rezultatsku egal vratili u drugoj donici, a pre svega zahvaljujući boljoj timskoj igri u ofanzivi.

HALFTIME: @MornarBar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - @KKBuducnostVOLI 50:52. Vranješ 9 | Cobbs 16.

Stats: https://t.co/Z0Q8lODIbZ #ABALiga pic.twitter.com/XoaLVTJ0y7

— ABA Liga (@ABA_League) May 7, 2021

Puleni Dejana Milojevića dodali su gas u nastavku susreta, stigli do maksimalnih +15, međutim, Džejkob Pulen pogađa trojku uz zvuk sirene - Budućnost je pred ulazak u poslednju četvrtinu imala prednost od 79:67.

Poslednja deonica bilo je puka formalnost, konačan rezultat bio je 92:78.

Najefikasniji u pobedničkom rosteru bili su Džastin Kobs sa 11 poena, Amadeo Dela Vala ubacio je 17, a Vili Rid 14 uz 9 skokova.

Kod Mornara najbolji je bio Derik Nidam sa 13 postignutih poena.

Budućnost u velikom finalu čeka boljeg iz duela Crvene zvezde i Igokee. Majstorica između ekipa Dejana Radonjića i Dragana Bajića na programu je u utorak 11. maja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.