LAGAO NAS JE: Italijani ogorčeni na Paola Bankera što je izabrao da igra za Amere

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 11:34

LAGAO NAS JE: Italijani ogorčeni na Paola Bankera što je izabrao da igra za Amere

Odjavio Azure.

Ne stišava se bura u Italiji posle odluke rukija godine u NBA ligi Paola Bankera da igra za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, iako je ranije tokom sezone najavljivao da će igrati za Italiju.

Đani Petrući, predsednik italijanske košarkaške federacije, razočaran je načinom na koji je Bankero odjavio Italiju.

- Odluka je naravno legitimna, ali je to mogao da nam kaže u direktnom kontaktu. Umesto toga saznali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za njegovu odluku iz novina. Lagao nas je ranije. U poslednjih nekoliko dana je bio u Milanu i izbegao je da se sastane sa selektorom Pocekom - rekao je Petrući.

🇮🇹 x 🇺🇸 Paolo Banchero, İtalya ve Amerika seçenekleri arasından milli takım tercihini ABD’den yana kullandı.

🎙️ İtalya Basketbol Federasyonu başkanı Gianni Petrucci, Banchero’ya sert bir tekide bulundu.

— TrendBasket (@TrendBasket) June 26, 2023

Prvi čovek italijanske federacije ipak ne koristi teške reči.

- Izdaja, posebno u košarci, je teška teč. Dešavaju se ovakve situacije. Imali smo velike planove za njega. Međutim, to je završena priča i ovo razočarenje treba da okrenemo u pozitivnu energij - kaže Petrući.

Bankero je rođen u Sijetlu, ali je ranije izjavljivao da želi da igra za reprezentaciju Italije, jer ima korene iz ove evropske zemlje. Stvari su se očigledno promenile i stavio se na raspolaganje Stivu Keru, selektoru SAD.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.