Kvintet iz UO napustio Marakanu

Izvor: B92, 16.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kvintet" iz UO napustio Marakanu



Ono što je nekoliko dana "stidljivo" najavljivano, dogodilo se u ponedeljak...

Pet članova UO obavestili su predsednika Crvene zvezde Dragana Stojkovića da napuštaju funkcije. Nebojša Divljan ("Delta"), Draško Petrović ("Telekom Srbija"), Rade Svilar ("Apatinska pivara"), Branislav Grujić ("PST Farmen - Ženeva) i Milan Blagojević ("Srpska banka") izdali su saopštenje za javnost u kome navode razloge odlaska iz tog tela i kluba i pored osvojene "duple krune". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pored prodaje golmana Vladimira Stojkovića, drugi razlog napuštanja Marakane jeste imenovanje Nebojše Lekovića na mesto generalnog sekretara kluba.

"Početkom takmičarske sezone rukovodstvo FK Crvena zvezda obratilo se našim kompanijama sa predlogom da učestvujemo u finansiranju kluba. Predlog smo prihvatili, ali uz izričit uslov da nam se obezbedi učešće u rukovođenju klubom ili, drugim rečima, da se sve važnije odluke donose zajedničkim dogovorom. Zahtev da učestvujemo u upravljanju je proizašao iz našeg uverenja da nedostatak novca nije osnovni uzrok problema Crvene zvezde, već da je suštinski problem neadekvatno upravljanje, a da su finansijske teškoće samo posledica. Međusobni dogovor je u suštini ispoštovan, a briljantna takmičarska sezona je upravo potvrda naših stavova o tome kako treba da funkcioniše klub", stoji u saopštenju.

"Prethodnih dana, bez konsultacija sa organima kluba, doneto je nekoliko odluka koje će bitno uticati na ostvarenje osnovnog sportskog cilja - učešće u Ligi šampiona. Te odluke se tiču određenih imenovanja, kao i sastava trenerskog i igračkog kadra. Nažalost, ne možemo imati nikakvo razumevanje za nepoštovanje dogovora, posebno ako se donose odluke koje Crvenu zvezdu udaljavaju od ambicije da postane uređen sportski klub, sposoban da se bori u najvišoj evropskoj konkurenciji. Zbog svega ovoga odlučili smo da se saradnja naših kompanija i lično učešće u radu organa FK Crvena zvezda okončaju", završava se sopštenje koje su potpisali članovi UO: Nebojša Divljan, Draško Petrović, Rade Svilar, Branislav Grujić (firma Sarm iz Australije) i Milan Blagojević (Srpska banka).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.