Kvasina najbrži Kroz Srbiju

Izvor: B92, 19.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvasina najbrži "Kroz Srbiju"



Matija Kvasina iz slovenačke ekipe Perutnina Ptuj pobednik je 45. međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju". Drugo mesto osvojio je njegov klupski drug Hrvoje Miholjević, a treći je bio Jurij Trofimov iz Rusije.

Najbolji domaći vozač, kako se i očekivalo, bio je Ivan Stević iz mešovite američko-srpske ekipe. On je pobedio u poslednjoj, šestoj etapi, od Čačka do Valjeva, ispred Maroša Kovača iz Slovačke i Hravoja Miholjevića, hrvatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takmičara u ekipi iz Ptuja.

Ekipno, najbolji su bili članovi slovenačke ekipe Perutnina iz Ptuja, kojima su pripale crvene majice.

Belu majicu, za najboljeg mladog takmičara do 23 godine, poneo je Jurij Trofimov (Rusija), zelenu majicu osvojio je najbolji brdski vozač Tilo Šiler (Nemačka), dok je plavu majicu kao najbolji vozač na prolaznim ciljevima obukao Hrvoje Miholjević iz Perutnine.

Poslednja etapa, od Čačka do Valjeva, preko Požege, Užica, Kadinjače, Bajine Bašte i Debelog brda, duga 172,4 kilometra, odlučena je na usponu Vinčina voda, kada se odvojila grupa od osam takmičara medju kojima su bili pobednici trke.

Na 45. međunarodnoj biciklističkoj trci "Kroz Srbiju" učestvovala je 21 ekipa iz 20 zemalja sa 118 takmičara, koji su za šest dana prešli put od Beograda, Pančeva i Požarevca, preko Jagodine, Kopaonika, Vranja, Niša i Čačka, do Valjeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.