Izvor: MozzartSport.com, 04.Apr.2021, 23:32

Kvartararov prvenac u fabričkoj Jamahi

Francuz pobedio u drugoj trci sezone u Moto GP šampionatu u Dohi ispred zemljaka Zarka. Martin odličan treći, prvi podijum u karijeri u najjačoj, kraljevskoj klasi.

Protekle nedelje počeo je Moto GP šampionat trijumfom Španca Maverika Vilnjalesa na Velikoj nagradi Katara, a na istom mestu u Dohi u nedelju je trijumfovao francuski motociklista Fabio Kvartararo.

Njemu je ovo bio prvenac u fabričkoj Jamahi, a četvrti trijumf u karijeri u najjačoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kraljevskoj klasi. Mladom 21-godišnjaku ovo je bio 11. podijum na 35 trci u najboljem šampionatu dvotočkaša.

On je ubedljivo pobedio na drugoj trci Moto GP šampionata u oboj bogatoj azijskoj zemlji na stazi Losail. Ostavio je sekundu i po drugoplasiranog Žoana Zarka na Pramak Dukatiju. Francuz je i prošle nedelje osvojio drugo mesto.

Sealed with a kiss! ????

Surely the best victory of @FabioQ20's #MotoGP career! ????#DohaGP ???? pic.twitter.com/7D5rwws2L9

Zarko je u finišu pobedio mlađeg kolega iz tima Horhea Martina koji je osvojio prvi podijum u karijeri u najjačoj klasi. Ove sezone je debitant i već na drugoj trci uspeo je da stigne do odličnog trećeg mesta.

19.00: (1,85) Everton (3,40) Kristal Palas (4,60)

Posle dve trke vođstvo u generalnom plasmanu imao Francuz Zarko sa 40 bodova, ispred Kvartarara i Vinjalesa, koji su sakupili po 36. Naredna trka Moto GP šampionata zakazana je za dve nedelje, a vozi se za Veliku nagradu Portugalije.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.