Kvalifikacije za Euro 2024: Slovenci i Albanci sve bliži završnom turniru

Izvor: B92, 10.Sep.2023, 23:25

Kvalifikacije za Euro 2024: Slovenci i Albanci sve bliži završnom turniru

Reprezentacija Slovenije, pobedom nad San Marinom u gostima 4:0, probila se na deobu prvog mesta u Grupi H, koja će, kako stvari stoje, ponuditi pravu dramu.

Isti broj bodova kao Slovenija ima i Danska, a tek bod manje od njih sakupile su selekcije Finske i Kazahstana.

Slovenija je u dva vezana meča postigla osam golova, istina to je uradila protiv autsajdera grupe i sada, zajedno sa Danskom, vodi na tabeli kvalifikacione grupe.

Slovenija je nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porazila Severnu Irsku 4:2, a u nedelju uveče San Marino 4:0 golovima Vipotnika, Mlakara u prvom, i Lovrića i Karničika u drugom poluvremenu.

Istovremeno, u pomenutoj grupi, vrlo bitne bodove odnela je i Danska, koja je u duelu sa direktnim rivalom za prolaz, Finskom, slavila rezultatom 1:0.

Strelac jedinog gola na meču, pred sam kraj, bio je Hojbjerg.

U grupi E, važnu pobedu na putu ka konačnom cilji upisala je Albanija - protiv Poljske 2:0.

Taj meč obeležili su i sitni incidenti u režiji navijača oba tima.

Tako sad Albanci vode u grupi sa 10 bodova iz pet utakmica, Češka ima osam i meč manje, a Moldavija takođe osam iz pet utakmica.

Poljska je nakon poraza u Tiranu u problemu, četvrta je na tabeli sa šest bodova iz pet mečeva, doduše i dalje sa solidnim izgledima da preokrene situaciju u svoju korist.

U Tirani, trijumf Albanije protiv Poljaka režirali su strelci golova Jasin Asani i Mirlind Daku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.