Kuzmić probuđen iz kome, podrška od Dragića i Dončića

Izvor: Mondo, 18.Jul.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuzmić probuđen iz kome, podrška od Dragića i Dončića

U četvrtak oko 16 časova centar reprezentacije Srbije prvi put je postao svestan od saobraćajne nesreće.

"Novi pregledi skenerom glave i pluća pokazali su da nema komplikacija", stajalo je u četvrtak u podnevnom saopštenju KK Crvena zvezda o zdravstvenom stanju teško povređenog košarkaša, Ognjena Kuzmića.

Crveno-beli su na zvaničnom portalu objavili da "sledi Kuzmićevo buđenje iz indukovane kome".

"Klub se još jednom zahvaljuje svima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na iskazanoj brizi za zdravstveno stanje našeg košarkaša", stoji u tekstu objavljenom u četvrtak oko podneva, četiri dana nakon saobraćajne nesreće na putu Banjaluka - Prijedor u kojoj je reprezentativac Srbije zadobio teške povrede lica i grudi.

Oko 16 časova, Zvezda se oglasila još jednim saopštenjem, kojim je potvrdila da je košarkaš prvi put svestan od saobraćajne nesreće.

"Košarkaš Crvene zvezde mts Ognjen Kuzmić probudio se u četvrtak u popodnevnim časovima iz kome, i u svesnom je stanju. Ognjen pozitivno reaguje na sve terapije, a lekarski tim Urgentnog centra zadovoljan je i činjenicom da se povlače kontuzione promene na plućima, izazvane saobraćajnom nesrećom koju je Kuzmić doživeo u nedelju u jutarnjim časovima".

Reagujući na vest o Kuzmićevom boljitku, na Twitteru su se obradovale i poznate košarkaške zvezde, poput Gorana Dragića i Luke Dončića.

Ima boga Bravo kuzma https://t.co/GBmIa57Ijk

— Goran Dragić (@Goran_Dragic) 18. јул 2019.

https://t.co/BDQR4Zr51T

— Luka Doncic (@luka7doncic) 18. јул 2019.

Izvor: mondo.ba/Goran Arbutina

/Izveštaj doktora: Kuzmić u komi, polomio obe vilice/

/VIDEO: Helikopter sleteo po Kuzmića - HITNO za Beograd!/

/Novi raport lekara: Nadamo se NAJBOLJEM!/

/U drugom autu bio bokser: Molim se da je Kuzmić dobro!/

/Podrška Kuzmiću od velikog rivala: Izdrži, KUZ!/

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U podnevnoj poruci sa Malog Kalemegdana pisalo je...

"KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je našem košarkašu Ognjenu Kuzmiću, nakon jučerašnje maksilofacijalne operacije, u četvrtak urađen novi detaljan pregled skenerom. Novi pregledi skenerom, glave i pluća, koje je obavio lekarski tim Urgentnog centra u Beogradu, pokazali su da nema pojave novih procesa i komplikacija povreda glave", navode crveno-beli i napominju da je, citiramo, "mozak i dalje blago otečen nakon traume".

"Takođe, novi pregledi pluća su pokazali znatno bolje rezultate, i odlukom lekarskog tima Ognjen Kuzmić će polako biti probuđen iz stanja indukovane kome u kojoj se nalazi od nedelje kada je doživeo tešku saobraćajnu nesreću. Klub će kao i do sada nastaviti svakodnevno i u dogovoru sa lekarskim timom da informiše javnost o zdravstvenom stanju reprezentativca Srbije i košarkaša Crvene zvezde", stoji na sajtu šampiona Srbije uz javno iskazanu zahvalnost svima koji su pružali i pružaju podršku 29-godišnjaku iz Doboja.

"KK Crvena zvezda mts još jednom se zahvaljuje svima koji i dalje svakodnevno izražavaju brigu i pružaju veliku podršku našem igraču Ognjenu Kuzmiću".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.