Kuzmanović: Jedva čekam LŠ!

Izvor: B92, 21.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuzmanović: "Jedva čekam LŠ!"



Srpski fudbaler Zdravko Kuzmanović sa nestrpljenjem očekuje početak sledeće sezone u kojoj će njegova Fjorentina da se takmiči u najprestižnijem evropskom takmičenju, Ligi Šampiona. Srpski fudbaler je još od svog debija u Seriji A marta 2007. godine, postao standardni prvotimac 'viole' i bio je među najzaslužnijima za dobar plasman u prvenstvu ove godine, gde je Fjorentina zauzela četvrto mesto, kao i za uspešne igre u Evropi, gde je klub iz Firence poražen od Rendžersa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle izvođenja penala u polufinalu Kupa UEFA.

Želimo da doguramo što dalje, želim da igram u ovom takmičenju", bio je izričit srpski reprezentativac.

Sa nestrpljenjem očekujem treće kolo kvalifikacija i plasman u grupnu fazu takmičenja. To nam je osnovni cilj", istakao je Kuzmanović.

Kuzmanovć je bio oduševljen novim saigračem Felipeom Melom i siguran je da će Brazilac, koji je u toskanski klub došao iz Almerije, biti uspešan u svojoj debitantskoj sezoni u Seriji A.

Felipe je snažan igrač i verujem da će uspeti da se prilagodi i da postigne nekoliko golova", objasnio je Kuzmanović.

Melo igra na sličnoj poziciji kao i Kuzmanović i naš fudbaler je svestan da pozicija u startnih jedanaest nikome nije zagarantovana.

Mesto u timu mora da se zasluži i tu uvek postoji borba. Sve što mi igrači želimo jeste da igramo i trudimo se da bi to zaslužili, a onda je na treneru da odluči i izabere".

Fjorentinu je na kraju prošle sezone napustilo nekoliko igrača među kojima su Tomaš Ujfaluši i Fabio Liverani, ali se klub iz Firence znatno pojačao dolascima napadača Stevana Jovetića iz Partizana i Alberta Đilardina iz Milana, defanzivaca Komota (Torino), Vargasa (Katanija), Zaurija (Lacio), kao i pomenutog Mela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.