Kuruc ima novi klub

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 21:11

Kuruc ima novi klub

Letonski košarkaša Rodion Kuruc ima novi klub i u sledećoj sezoni će ponovo igrati u Španiji.

Bivši košarkaš Partizana će tako u dve godine igrati u četvrtom klubu, jer je sada potpisao za Mursiju.

Kuruc je bio član Partizana jedne sezone gde je prosečno beležio 4,9 poena u ABA ligi, 3,1 u Evrokupu i na kraju se rastao sa ekipom.

Posle Partizana je pokušao da se vrati u NBA ligu preko letnje lige, ali u tome nije uspeo. Potom je usledio put u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Španiju, gde je potpisao za Betis. Tu se nije dugo zadržao, pa je onda prešao u Strazbur gde je igrao kod selektora letonske reprezentacije Luke Bankija.

Tako je sada stigao poziv iz Mursije koji je bivši košarkaš Partizana prihvatio. Mursija je pre angažovanja Kuruca, dovela bivšeg košarkaša Crvene zvezde Dilana Enisa.

Mursija će sledeće sezone igrati u Ligi šampiona, gde će se u grupi H igrati protiv Tofašom, Igokeom i Dertonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.