Izvor: B92, 02.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuper ponovo u Majorci

Argentinac Hektor Kuper preuzeće kormilo španskog prvoligaša Majorke, koji je nedavno otpustio Benita Flora. Kuperu je ovo drugi boravak na klupi ostrvskog kluba, za koji je već radio između 1997. i 1999. .

Kuper je sa Majorkom svojevremeno beležio solidne uspehe kako kod kuće, tako i u Evropi. Zahvaljujući njemu Majorka je i zvanično upisana na mapu španskog fudbala posle sezone '97/'98., kada je klub završio peti u "Primeri" i stigao do finala kupa gde ih je porazila Barselona. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Naredne godine Majorka je obezbedila učešće u Ligi Šampiona osvojivši treće mesto na tabeli, a u Evropi Kuper je doveo svoje trupe sve do finala poslednjeg izdanja Kupa Pobednika Kupova u kome je Lacio odneo pobedu rezultatom 2-1.

Posle napuštanja Majorke u junu 1999. Kuper je sa Valensijom stigao do dva uzastopna finala Lige Šampiona, međutim oba puta tim sa "Mestalje" se morao zadovoljiti drugim mestom (2000. trijumfovao je Real, 2001. Bajern iz Minhena). Nakon dve godine u Valensiji Kuper odlazi u milanski Inter, gde u dva navrata nije uspeo da osvoji "skudeto" što je kumovalo njegovom otpuštanju na početku sezone '03/'04.

Majorka se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu u Primeri, a Kupera prvi ispit očekuje već u nedelju kada ostrvljani gostuju kod drugoplasirane Sevilje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.