Kup u Nišu počeo iznenađenjem

Izvor: MVP.rs, 19.Feb.2015, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup u Nišu počeo iznenađenjem

Metalac Farmakom nije opravdao ulogu favorita u prvom četvrtfinalnom meču. Vršac Swisslion čeka Megu Leks ili FMP.

Da je Kup specifično takmičenje u kome favoriti često padaju na kolena pokazao je već prvi meč ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća, koji je u četvrtak očeo u niškoj dvorani Čair. Vršac Swisslion je bio bolji od Metalca Farmakom rezultatom 78:73 i u polfinalu će igrati sa boljim iz susreta Mega Leksa i FMP-a. Taj duel je na programu u petak od 17 sati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << />
Nakon 40 minuta igre stekao se utisak da su Vrščani uhvatili priliku koju su im Valjevci dali svojim ležernim pristupom. Ipak, ekipa koja nastupa u ABA ligi u nekoliko momenata je pokazala naznake ozbiljnosti, ali su oni, na njihovu žalost, kratko trajali. Kod rezulata 47:40 u korist Metalca Stefan Balmazović je ubacio dve trojke, a njegov tim je napravio seriju 12:0 i okrenuo tok meča. Ali, nakon trojke Nemanje Protića za 73:69 činilo se da će se Valjevci na kraju radovati. Ali, oni u poslednja dva minuta nisu uspeli da poentiraju, što su Vrščani iskoristili da serijom 9:0, u kojoj se istakao mladi Dejan Davidovac, privedu meč kraju.

Upravo je Davidovac sa 18 poena, šest skokova i čak 16 iznuđenih faulova nio najkorisniji igrač meča. Pratio ga je Balmazović sa 17 poena (5/8 za tri), dok je Dragan Apić završio sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 12 uhvaćenih lopti. Pobeda Vrščana dodatno dobija na težini ako se u obzir uzme činjenica da je njihov najbolji igrač, Miloš Dimić, susret završio sa 10 poena i šutom iz igre 1/11! Tome je dodao osam ukradenih lopti i po četiri skoka i asistencije.

Valjevcima ostaje da svoje misli usmere na takmičenje u ABA ligi, gde su u poslednje vreme igrali u dobroj formi. U porazu od Vršca najbolji igrač tima koji vodi Vladimir Đokić bio je Nikola Jevtović sa 11 poena i 13 skokova, ali i osam izgubljenih lopti. Isti broj poena je ubacio Nemanja Protić, dok su se na po 10 zaustavili Nikola Malešević, Marko Jošilo i Dušan Kutlešić.

Drugi četvrtfinalni duel Kupa Radivoja Koraća igra se od 21 sat, a sastaće se Partizan NIS i Vojvodina Srbijagas.

Metalac Farmakom - Vršac Swisslion 73:78 (14:13, 26:20, 15:26, 18:19)

Metalac Farmakom: Malešević 10, Protić 11, Kutlešić 10 (5sk, 4ul), Otašević 2, Jevtović 11 (13sk, 8il), Jošilo 10, Ljubičić 2, Rakićević, Radulović, Vraneš 1, Todorović 9, Vuksanović 7

Vršac Swisslion: Radivojević, Riboskić 8, Dimić 10 (4sk, 4as, 8ul, 12if), Tanasković, Apić 14 (12sk), Davidovac 18 (6sk, 16if, 6il), Petrović, Mitrović 3, Tomašević 6 (10sk), Cvetanović, Balmazović 17, Savović 2

(foto: KK Crvena zvezda Telekom)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.