Kup odbojkašima Vojvodine

Izvor: B92, 25.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup odbojkašima Vojvodine



Odbojkaši Vojvodine Novolin osvojili su prvi Kup Srbije. Vojvodina je u finalu turnira, koji je igran u Novom Sadu, pobedila ekipu Mladog Radnika iz Požarevca rezultatom 3:0, po setovima 25:16, 25:22, 25:19. To je jedanaesti kup trofej za novosadsku ekipu u istoriji kluba.

U subotnjim polufinalima Vojvodina je savladala Radnički, dok je Mladi Radnik bio bolji od Spartaka.

Do četvrtog uzastopnog trofeja u kupu Vojvodina je stigla mnogo lakše nego do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finala ovogodišnjeg takmičenja.

Pred 1200 gledalaca i u odličnoj atmosferi Voša je potpuno dominirala nad ekipom iz Požarevca, koje je donekle parirala rivalu samo u drugom setu.

Generalni sekretar OSS Slobodan Milošević predao je pehar Zoranu Jovanoviću, kapitenu Vojvodine Novolin, dok je Uroš Timotić, predsednik OSV predao pobedničku plaketu. Maja Gojković, gradonačelnik Novog Sada, predala je zlatne medalje igračima Vojvodine Novolin, dok je Dragan Tadić, sekretar OSS predao srebrne medalje igračima Mladog radnika.

"Čestitam igračima Vojvodine na zasluženo osvojenom trofeju, do koga su stigli uz dobar blok i servis. Mi smo izgoreli u želji da pružimo maksimum i budemo što bolji rival u finalu", rekao je Dragan Spasojević, kapiten Mladog radnika.

"Vojvodina je bila favorit, što je i opravdala na terenu. Igrali su jako i u odbrani i u napadu i pokazali da znaju da budu najbolji kada je najpotrebnije. Mi smo posle iscrpljujućeg polufinala, danas igrali samo na momente dobro. Svežina rivala je bila presudna u odlučnim trenucima", objasnio je Radomir Veličković, trener Mladog radnika.

"Drago mi je što je prvi Kup Srbije osvojila Vojvodina, ekipa iz „Srpske Atine". Ovo je za nas veliki uspeh i zahvalio bih se publici na podršci" kratko je rekao Miloš Vemić, primač Vojvodine Novolin.

"Dominirali smo tokom sva tri seta i bili psihički stabilniji. U tome nam je pomoglo iskustvo iz Indesit lige šampiona", kazao je Konstantin Čupković, primač Vojvodine Novollin.

"Zadovoljan sam zbog četvrtog uzastopnog trijumfa u Kupu. Nije bilo nimalo lako, jer smo pre svega savladali pritisak, zatim Radnički, pa onda i Mladi radnik. Čestitke svim igračima, koji su odrasli pre vremena i večeras odigrali veoma zrelo. Pokušaćemo sada da i u prvenstvu stignemo do trofeja", naglasio je Radovan Dabić, trener Vojvodine Novolin.

"U ime kluba želeo bih da zahvalim navijačima, koji su nas ponovo maksimalno bodrili. Ponosan sam što sam kapiten jedne sjajne generacije Vojvodine Novolin. Sledeći cilj je titula", istakao je Zoran Jovanović, kapiten Novosađana. "Čestitke zaslužuju svi moji saigrači, ali i publika, čija je pomoć bila od presudnog značaja. Iza svakog igrača i kluba ostaju samo trofeji i drago mi je što će i nas neko pamtiti zbog osvojenog Kupa", objasnio je Marko Samardžić, libero Novosađana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.