Kup kralja ove godine menja vlasnika – Atletiko se u novom Madrilenju revanširao Realu

Izvor: B92, 19.Jan.2024, 01:10

Kup kralja ove godine menja vlasnika – Atletiko se u novom Madrilenju revanširao Realu

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u četvrtfinale Kupa kralja.

Oni su u meču osmine finala na svom terenu savladali Real Madrid rezultatom 4:2.

Posle samo osam dana i duela u polufinalu Superkupa Španije koji se završio pobedom Reala od 5:3, dobili smo još jedan spektakl od strane ova dva tima

Sada je u sklopu Kupa kralja slavio Atletiko Madrid koji je u prošlom meču ova dva tima poražen i to posle produžetka, ali je sada opet posle 120 minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fudbala krajnji ishod meča bio drugačijii.

Real tako neće odbraniti trofej u Kupu, a sa druge strane možda je ovo godina, gde će se napokon u ovom takmičenju radovati navijači Atletika koji je za vreme Dijega Simeonea samo jednom podigao pehar u Kupu.

Poveo je Atletiko u 39. minutu kada je Lino bio strelac gola posle centaršuta Rodriga De Pola, Lino je bio sam na levoj strani kaznenog prostora i bilo je dovoljno da smo postavi nogu i lopta je završila u mreži gola koji je na ovom meču brabio Lunjin.

Iako je Atletiko postigao gol pred kraj prvog poluvremena, na obavezan odmor nisu otišli sa prednosti od jednoig gola.

U nadoknadi vremena gosti su uspeli da dođu do izjednačenja. U prvom minutu nadoknade vremena Luka Modrić je loptu ubacio u kazneni prostor, a gužva u šesnestercu nije dobro prijala Janu Oblaku koji je loše procenio loptu koja je na kraju završila u mreži i tako je Real došao do izjednačenja.

Drugo poluvreme nam je donelo nova uzbuđenja, gde je opet Atletiko prvi stigao do vođstva.

Igrao se 57. minut kada je odbrana Reala bila blago rečeno nespretna. Markus Ljorente je hteo da pošalje pas ka Grizmanu, lopta je pogodila Eduarda Kamavingu, Ridiger i Lunjin se nisu najbolje razumeli. a na pravom mestu je bio Alvaro Morata koji je loptu poslao u praznu mrežu Real Madrida.

U 80. minutu je moglo biti sve rešeno. Veliku šansu je propustio Atletiko posle centaršuta Ljorentea, Lunjin je odbranio dobru šansu za domaće.

I onda je usledilo ono staro fudbalsko pravilo da kada ne iskoristite svoje šanse sledi kazna.

To se desilo u 82. minutu kada je Hoselu zatresao mrežu rivala i to samo dva minuta pošto je ušao u igru.

Sjajno su kombinovali na levoj strani Kamavinga i Belingem, Englez je sjajno video samog Hoselua na drugoj stativi, koji je dibio upotrebljivu loptu i posle mu nije bilo teško da glavom loptu samo prosledi u mrežu. 3

Tako da je i ovaj meč Atletika i Reala otišao u produžetke.

Treći put je Atletiko došao do vođstva u 100. minutu meča.

Magija Antoana Grizmana, koji je uzeo loptu Kamavingi, ušao je u kazneni prostor i onda sa desne strane iz gotovo nemoguće pozicije savladao golmana Real Madrida koji je morao u ovoj situaciji bolje da reaguje.

Mogao je Real do gola u 111. minutu meča kada je posle jedne gužve u kaznenom prostoru loptu u mrežu ubacio Dani Sebaljos, ali je on poništen jer se pre toga Belingem nalazio u ofsajdu.

A sve je bilo gotovo u 119. minutu kada je posle kontranapada gol postigao Rodrigo Rikelme.

Sve karte je Real bacio u napad, a onda je pukla kontra Atletika, koju je povukao Memfis Depaj, Holanđanin je potom poslao provovremeni pas ka Rikelmeu koji je perfektim udarcem loptu poslao u gornji levi ugao gola Real Madrida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drugi produžeci u madridskom derbiju u devet dana: Atletiko se revanširao Realu

Izvor: Danas, 19.Jan.2024

U poslednje dve utakmice osmine finala španskog fudbalskog kupa igrali su Real i Barselona, koji su najduže ostali na završnom turniru domaćeg Superkupa u Rijadu, jer su se sreli u finalu (ubedljivih 4:1 za "kraljevski klub").

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.