Kup UEFA: Petica Bajerna u Briselu

Izvor: B92, 06.Mar.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup UEFA: Petica Bajerna u Briselu



Fudbaleri Bajerna iz Minhena napravili su ogroman korak ka četvrtfinalu Kupa UEFA, pobedom nad Anderlehtom, u Briselu, sa 5:0 (2:0), u prvom meču osmine finala. Strelci za nemačkog velikana bili su Altintop, Toni, Podolski, Klose i Riberi, a belgijski tim je meč završio sa 10 igrača, posle isključenja Vasilevskog u finišu prvog poluvremena.

osti su poveli već u 9. minutu pogotkom Turčina Altintopa, na asistenciju Tonija. Anderleht je sredinom poluvremena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imao odličnu priliku za izjednačenje, kada je Polak pogodio stativu iz slobodnog udarca, a nakon te šanse stvari su brzo krenule nizbrdo za belgijski tim. U 42. minutu, Vasilevski je isključen zbog drugog žutog kartona u samo tri minuta, da bi par minuta kasnije, Toni povisio na 2:0.

Brojčanu prednost nemački tim u potpunosti je iskoristio u drugom poluvremenu. Najpre je Podolski iz kontra-napada postigao treći u 57. minutu, Klose je bio trelac četvrtog u 66. minutu, a konačnih 5:0 postavio je Riberi, iz slobodnog udarca, u 85. minutu.

Srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović potvrdio je fantastičnu formu, pogotkom za Fjorentinu u duelu sa Evertonom, 2:0. Kuzmanović je doveo domaće u vođstvo u 70. minutu, udarcem sa ivice šesnaesterca, a konačan rezultat postavio je Montolivio, 10 minuta kasnije.

Škotski Rendžers stvorio je solidnu zalihu protiv Verdera, pobedom sa 2:0 na Ajbroks Parku, pogocima Kuzana i Dejvisa, u finišu prvog, odnosno početkom drugog poluvremena.

Olimpik je u Marseju pobedio Zenit sa 3:1. Dvostruki strelac za Francuze bio je Đibril Sise, u 36. i 54. minutu. Pre toga, Niang je postigao drugi gol za domaće, u 47. minutu, da bi Aršavin postigao gol nade za Zenit u 82. minutu, pred revanš u Sankt Peterburgu.

Bolton i Sporting odigrali su 1:1 u Engleskoj. Domaći su poveli u 25. minutu, pogotkom Mekana, a važan gol u gostima za Sporting postigao je Simon Vukčević u 69. minutu.

U nemačkom derbiju, Bajer je kod kuće savladao Hamburger, sa 1:0, pogotkom Gekasa, dok je PSV napravio značajan korak ka četvrtifnalu, pobedom and Totenhemom, u Londonu, sa 1:0. Jedini gol na Vajt Hart Lejnu postigao je Farfan, u 34. minutu.

Hetafe je u Lisabona napravio korak ka plasmanu u sledeću rundu, pošto je pobedio Benfiku sa 2:1. Domaći su od 9. minuta igrali sa 10 igrača posle isključenja Kardoze. Španci su poveli sa 2:0, preko De la Reda u 25. minutu, odnosno Hernandeza u 67, a konačan rezultat postavio je Mantoras, 15 minuta pre kraja.

Revanš mečevi igraće se sledeće nedelje.

Rezultati osmine finala, prvi mečevi:

Anderleht – Bajern 0:5

Fjorentina – Everton 2:0

Olimpik Marsej – Zenit 3:1

Botlon – Sporting 1:1

Rendžers – Verder 2:0

Bajer – Hamburger 1:0

Totenhem – PSV 0:1

Benfika – Hetafe 1:2

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.