Kup UEFA: Dva skotska tima pred ispadanjem

Izvor: B92, 17.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup UEFA: Dva skotska tima pred ispadanjem

Portugalski drugoligas Leiksoes ostvario je veliki uspeh pobedivsi u prvom mecu prvog kola Kupa UEFA. Evo rezultata svih 6 utakmica odigranih u utorak:

Viktorija Zizkov (Ces) - Rendzers (Sko) 2:0 (Pikl 7' Stracenji 60')
Aberdeen (Sko) - Herta Berlin (Nem) 0:0

Austrija Bec (Aus) - Sahtjor Donjeck (Ukr) 5:1 (Janocko 33', 35' Djalminha 45' (pen) Helstad 84', 87' - Belik 16')

Bordo (Fra) - Puhov (Slk) 6:0 (Somej 23' Digari 35' Feinduno 61' Pauleta 68' Vavrik 78' (a.g.) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Darsvil 88')

Leisoes (Por) - PAOK Solun (Gre) 2:1 (Brito 2' Detinjo 51' - Kukielka 24')

Vitese Arnhem (Hol) - Rapid Bukurest (Rum) 1:1 (Peters 62' - Jenci 90')

Sahtjor iz Donjecka, koji je na penale izbacen iz Lige sampiona (dalje je otisao Klub Briz), doziveo je debakl u Becu. Predvodjena Djalminjom, koji je pozajmljen iz La Korunje, Austrija Memfis uspela je da rano vodjstvo Ukrajinaca anulira, a zatim i da ih do nogu potuce.

Ostali mecevi prvog kola Kupa UEFA igraju se u cetvrtak, a tada startuju i nasi klubovi, Partizan, Crvena zvezda i Sartid

Fudbaleri Glazgov Rendzersa doziveli su neprijatan poraz u prvoj utakmici prvog kola Kupa UEFA. Njih je rezultatom 2:0 savladao ceski klub Viktorija Zizkov.

Rendzers je prvi gol primio vec u 7. minutu, kada je kapiten Viktorije Ales Pikl skocio vise od Krega Mura i zakucao loptu pod precku Klosovog gola. Rendzers je bio bolji tim tokom cele utakmice, a u 39. minutu su glazgovski protestanti promasili i penal, kada je sut Barija Fergusona bez vecih problema zaustavio Pavel Kucera.

Konacan rezultat postavio je Ludek Stracenji u 59. minutu, kada je iskoristio odsustvo Mura iz odbrambene linije (Australijancu se ukazivala pomoc pored terena) i sutnuo loptu u sam ugao. Nastavili su Skoti da napadaju, ali jedini put kada je pogodjena mreza domacina (strelac Holandjanin Fernando Riksen) sudija ponistava gol zbog ociglednog faula u napadu.

Ovo je drugi tezak poraz skotskih klubova u ovogodisnjim evro-kupovima. U kvalifikacijama za Ligu sampiona Seltik je doziveo neocekivan debakl u Bazelu, gde je porazen rezultatom 3:0 od svajcarskog prvaka, i izgubio mesto u najkvalitetnijem takmicenju, uprkos prednosti od 3:1 iz prvog meca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.