Kup UEFA: Blistavo veče Luke Tonija

Izvor: B92, 19.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup UEFA: Blistavo veče Luke Tonija



U sredu je završeno takmičenje u četiri grupe Kupa UEFA. U šesnaestini finala igraće ekipe Bajerna, Boltona, Brage, Bajera iz Leverkuzena, moskovskog Spartaka, Ciriha, Hetafea, Totenhema, Anderlehta, Bordoa, Galatasaraja i Helsingborga. Utakmice poslednjeg kola u grupama A, B, C i D igraju se u četvrtak, a šesnaestina finala na programu je na proleće.

U grupi E Spartak iz Moskve gostovao je u Tuluzu, a to putovanje igrači su uglavnom iskoristili za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šoping. Domaćin je na oproštaju od evro-kupa uspeo ono što nije Crvena zvezda i osvojio prve bodove u takmičenju. Prvi gol na meču postigao je u 41. minutu Brazilac Santos, a isti igrač gol postiže i u 52. minutu Francuzi su slavili 2:1 pošto su Rusi počasni gol postigli sa 11 metara u 61. minutu.

Bajer Leverkuzen je u Cirih došao bez nekoliko bitnih igrača, ali to im nije smetalo da u gostima naprave pravi vatromet i postignu pet golova i da sačuvaju svoju mrežu. U prvih 45 minuta strelci su bili Greško i Bulikin, a nastavku u protokol su se upisali i Barnet, opet Bulikin i Kisling.

Grupa E

Bajer Leverkuzen 4 9

Spartak Moskva 4 7

Cirih 4 6

Sparta 4 4

Tuluz 4 3

U grupi F Bajern je demolirao solunski Aris i slavio na "Alianc Areni" rezultatom 6:0. Tim Dušana Bajevića odolevao je 25 minuta, a onda je počeo šou Luke Tonija, koji je golovima u 25. i 38. minutu najavio sjajno veče, koje je "pojačao" golovima u 64. i 65. minutu. Da ne bude jedini strelac na utakmici potrudili su se Lel u 78. minutu i Lam u 81. za najveću pobedu Bajerna u Evropi u poslednjih dvadesetak godina.

Grupa F

Bajern 4 8

Braga 4 6

Bolton 4 6

Aris 4 5

Crvena zvezda 4 0

U grupi G španski Hetafe takmičenje je završio na prvom mestu. Domaćin je u meču sa Anderlehtom poveo jakim i preciznim udarcem Pabla Hernandeza u 6. minutu. Fabio Celestini u 50. minut rešio je sve dileme drugim golom za Hetafe, a gosti su u sudijskoj nadoknadi ublažili poraz preko Teroa za konačnih 2:1. Hapoel nije uspeo da pobedi u Tel Avivu danski Olborg i neće igrati evro-mečeve na proleće. Poveli su gosti u 27. minutu šutem Risgarda, a u 46. minutu izjednačio je Fabio Žunior. Posle prekršaja nad Kurtom dosuđen je jedanaesterac za goste koji koristi Jakobsen. Konačnih 1:3 za Olborg postavio je u 66. minutu Enevoldsen.

Grupa G

Hetafe 4 9

Totenhem 4 7

Anderleht 4 5

AaB 4 4

Hapoel Tel Aviv 4 3

U grupi H najveći gubitnici su igrači Panioniosa. Imali su veliku šansu, vodili su sa dva gola razlike, iako im je za plasman bio dovoljan i jedan bod, ali u završnici su sve izgubili. Bordo je osigurao prvo mesto i pre ove utakmice, što je značajno doprinelo ozbiljnosti pristupa obavezama. Domaćin je poveo u 6. minutu iz jedanaesterca, a do 2:0 stižu 14 minuta kasnije golom Makosa. Francuzi su rezultat smanjili preko Kavenagija, a isti igrač donosi i izjednačenje 15 minuta pre kraja. U 87. minutu Vilfred Moimbe zavio je domaće "u crno" doneo pobedu gostima rezultatom 2:3 i izbacio Grke iz Evrope.

Galatasaraj je prolaz dalje izborio bodom na domaćem terenu u utakmici bez golova sa bečkom Austrijom.

Grupa H

Bordo 4 12

Helsingborg 4 7

Galatasaraj 4 4

Panionios 4 4

Austrija Beč 4 1

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.