Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2020, 12:16

Kup Srbije kao evropska slamka spasa

Voša motivisana napadom na trofej, derbi četvrtfinala na Banovom brdu

Za četiri od ukupno šest timova koji danas izlaze na megdan u Kupu Srbije završnica ovog takmičenja predstavljaće praktično jedini mogući put za izlazak u kvalifikacije za Ligu Evrope. Pored Partizana gotovo je bezbrižna i Vojvodina, dok su Čukaričkom ostale tek minimalne šanse. Za preostale timove ovo jedini mogući put ka evrosceni.

Najuzbudljivije bi moglo da bude na Banovom brdu (15.00), >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gde se u derbiju četvrtfinala sastaju Čukarički i Radnički iz Niša. Brđanima su ostale miminimalne šanse da se domognu četvrtog mesta u Superligi, pa će izvesno zavisiti od sopstvenog rezultata u ovom takmičenju kada je u pitanju novi izlazak na evroscenu. Radnički je već izgubio sve šanse da se kroz Superligu domogne Evrope, pa mu je ovo jedini mogući izlazni put u međunarodna takmičenja.

"Oba tima imaju velike ambicije, sigurno je da se Radnički nije odrekao borbe za plasman u Evropu, a njima je svakako lakši put kroz kup takmičenje. Mi još uvek imamo šanse da stignemo do četvrtog mesta u Superligi, ali bi nam mnogo značio plasman u polufinale kupa, gde je Čukaričkom i mesto", istakao je iskusni vezista ekipe sa Banovog brda Asmir Kajević.

Nišlije su imale ozbiljne kadrovske probleme uoči ove utakmice, pošto su povređeni Milosavljević i Đorđević, Čumić dosta rovit, a Maslać suspendovan, ali to ne umanjuje ambicije ekipe Radoslava Bataka pred ovu utakmicu.

"Učinićemo sve da napravimo iznenađenje i izborimo plasman u polufinale. Čukaričkom prepuštam ulogu favorita, igraju kod kuće, imaće i podršku publike, ali naš cilj je polufinale i imamo plan kako da ga ostvarimo. Igra se jedna utakmica, ulog je ogroman, ovo je praktično finale za nas i tako ćemo se i ponašati. Idemo na pobedu svim snagama", rekao je Batak.

VOJVODINA ŽELI TROFEJ

Vojvodina i njen temperamentni strateg Nenad Lalatović nikada nisu krili da imaju ambiciju da se umešaju u borbu za trofej Kupa Srbije. Lale su praktično već obezbedile treće mesto u Superligi posle remija sa Čukaričkim, pa prilično rasterećene dočekuju četvrtfinalni okršaj sa Lučancima (20.00).

"Znamo kakva nam ekipa dolazi u goste, svesni smo da Mladost ume da bude izuzetno nezgodan rival, ali ne razmišljamo o nekom drugom ishodu, osim o našoj pobedi. Imamo kvalitet i znanje koji su nam dovoljni da ispunimo cilj i uđemo najpre u polufinale kupa, ali i za ono što bi moglo posle toga da usledi. Ipak, ne idemo toliko daleko, razmišljamo samo o ovoj utakmici i o tome kako da obradujemo naše navijače", rekao je prvotimac Novosađana Nikola Andrić.

Kup je za Mladost takođe jedini put ka evrosceni, mada su u Lučanima verovatno svesni izuzetno jake konkurencije.

KUP SRBIJE - ČETVRTFINALE

Utorak

Inđija - Crvena zvezda 1:2 (0:2)

/Jovanović 86 - Ivanić 35, Ben 38/

Sreda

15.00: (2,60) Čukarički (2,95) Radnički (2,80)

17.30: (9,00) Radnik (4,70) Partizan (1,32)

20.00: (1,40) Vojvodina (4,30) Mladost Lučani (7,50)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.