Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2020, 17:02

Kup Srbije: Zvezdina deca pala sa penala! Radnik prošao posle 0:3

Vojvodina se mučila, ispala Inđija, Čukarički siguran na gostovanju Novom Pazaru

Nije bilo velikih iznenađenja u mečevima šesnaestine finala Kupa Srbije, ali su Zvezdina deca u dresovima Grafičara propustila kolosalnu priliku da naprave senzaciju protiv Voždovca. I načine veliki korak u tek započetim seniorskim karijerama. Imao je Grafičar velikih 2:0 posle prvog poluvrema, zatim je vodio sve dso sudijske nadoknade. Međutim, Nikola Vujnović je pogodio za izjednačnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odveo meč u penal rulet (2:2), gde su se bolje snašli iskusnijii igrači superligaša. Pored Voždovca velike probleme imali su i Vojvodina, TSC, Rad, Radnik, ali su uspeli da opravdaju ulogu favorita i članova elitnog ranga. Od superligaša ispala je samo Inđija koja je pala na Novom Beogradu u sudaru sa IMT-om.

Trener Zvezdine filijale Ratomir Koković odlučio se da u prvu postavu uvrsti gro tima koji je prošle sezone sa velikim uspehom predstavljao Srbiju u Ligi šampiona za mlade. Reč je o „klasi 2002“, koja je bila godinu dana mlađim fudbalerima, još omladincima Crvene zvezde vezistom Stankovićem i levim bekom Davidom Petrovićem.

Momci, koji uglavnom greju klupu u mečevima Prve lige Srbije, bili su najzapaženiji u redovima Grafičara. Posebno u prvom poluvremenu duela na Krovu... Najbezbolnije je period inicijacije prošao vezista Stanković. On je u desetom minutu iskoristio idealan pas Ilije Babića i pogodio mrežu Voždovčana. Pored asistenta i strelca vrlo zapažen učinak imao je vezista, pomenut više puta od strane Dejana Stankovića, Aleksa Matić. Odbranom je komandovalo još jedno poznato lice iz prošlogodišnjih mečeva Lige šampiona za mlade. Strelac gola protiv Bajerna Aca Lukić se na identičan način upisao u listu strelaca na Krovu. Ponovo je odlično skočio glavom i doneo veliku radost ispisnicima.

Međutim, Voždovac je u nastavku pojačao ritam. Trener Jovan Damjanović ojačao je postavu uvođenjem Nemanje Milojevića i Stojčeva. Odlučio se Gragičar dabrani prednost i – pogrešio. Buran finiš najavio je Stojisavljević, da bi spasonosni remi Zmajevima (2:2) doneo Nikola Vujnović. Domaćin je zatim bio nepogrešiv sa penala.

Vrlo zanimljiv meč odigran je u Novom Sadu. Superligaš iz Surdulice Radnik ne samo da je visio za prolaz dalje, nego je ispunio sve preduslove da pretrpi veliku katastrofu u sudaru sa Kabelom. Jedna od najboljih ekipa Prve Lige Srbije imala je ogroman kapital posle 38. minuta igra (3:0). Sve je ukazivalo da će iskusni Novosađani rutinski zadsržati prednost protiv tima iz višeg ranga. Nisu tako razmišljali momci Slavoljuba Đorđevića.

Radnik je uspeo da smanji zaostatak do poluvremena, da bi u nastavku postigao tri gola za 29 minuta i plasira se u narednu rundu.

Mučila se Vojvodina na gostovanju u Rumenki. Trener aktuelnog osvajača Kupa Nenad Lalatović je promašao karte, što je domaći srpskoligaš iskoristio i odoleo u prvom poluvremenu. Međutim, nije bilo preterane nervoze u novosadskim redovima. Auitogol Đekića sredinom nastavka olakšao je posao Vojvodini, da bi trijumf potvrdio Nemanja Čović – 2:0.

Čukarički je bio siguran na gostovanju u Novom Pazaru (3:1). Kecap je doveo domaćina u vođstvo, ali je pazar tada stao. Za devet minuta Brđani su postigli tri gola i plasirali se dalje. TSC je tek u finišu slomio otpor Trajala (2:0), a visio je i Rad. Posle mečabez golova Građevinari su bolje izvodili penale od Kolubare 5:3.

KUP SRBIJE – ŠESNAESTINA FINALA

Sreda

Mačva - Metalac 1:2 (0:0)

IMT - Inđija 2:1 (1:1)

Kabel - Radnik 3:4 (3:1)

Mladost - Dinamo (V) 3:0 (2:0)

Novi Pazar - Čukarički 1:3 (1:1)

Rad - Kolubara 0:0 - 5:3 pen

Radnički Pirot - Proleter 0:2 (0:0)

Trajal - TSC 0:2 (0:0)

Voždovac - Grafičar 2:2 (0:2) - 4:2 pen

Smederevo - Radnički 1:2 (0:2)

Sušica - Spartak 0:2 (0:0)

Jedinstvo - Vojvodina 0:2 (0:0)

Partizan - Bačka u toku

18.00 (2.15) Javor (3.45) Radnički Kragujevac (3.35)

Utorak

Napredak – Žarkovo 2:1

Odloženo

Crvena zvezda – Zlatibor

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.