Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2021, 16:54

Kup Radivoja Koraća u Beogradu

Definitivna odluka o domaćinu završnog turnira 21. januara

Završnica "Kupa Radovoja Koraća", za čiju je organizaciju Košarkaški savez Srbije još u oktobru raspisao konkurs, sve izvesnije je održaće se u Beogradu (11-14. februar).

"Postoje realne šanse da bude u Beogradu. Znaćemo 21. januara", kratko je za MOZZART sport potvrdio Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije zadužen za takmičenje.

Da je zdravstvena situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Srbiji drugačija, možda bi i Niš koji je 11 puta bio domaćin nacionalnog kupa otkad je 2003. godine poneo ime po legendarnom košarkašu, a šest puta uzastopno (2015-2020), bio u konkurenciji za domaćinstvo.

Ovako, dok su na snazi sigurnosne i zdravstvene mere zaštite od korona virusa, nema sumnje da je Beograd, zbog svih ograničenja i protokola, najpogodnije mesto za završnicu Kupa na kome će za sada sigurno učestvovati bar pet timova iz glavnog grada.

Uz pet učesnika ABA lige, Crvenu zvezdu, Partizan, Megu, FMP i čačanski Borac, plasman u završne borbe za "Žućkovu levicu" obezbedili su još dve prvoplasirana tima iz KLS, zemunska Mladost i Zlatibor, zatim i finalista Kupa Srbije kragujevački Radnički. Poslednji učesnik Kupa Koraća biće poznat posle drugog polufinala Kupa Srbije koji će biti odigran u sredu između Vojvodine i OKK Beograda.

Beograd je u šest navrata bio domaćin završnice nacionalnog kupa računajući SFRJ, SRJ, SCG i Srbiju. Pobednik prvog kupa 1959. godine bila je Železničarski košarkaški klub Ljubljana koji je podigao trofej posle mini lige sa ОKK Beogradom, zagrebačkom Lokomotivom i sarajevskim Železničarom.

Samo tri godine kasnije Klonferi su u beogradskom finalu pobedili Partizan (103:82).

Potom je glavni grad na domaćinstvo završnice Kupa čekao do 1999. godine kada je Partizan u meču za trofej bio bolji od FMP (80:69).

Početkom 2006. Zvezda je u "Pioniru" osvojila Žućkovu levicu pobedom nad Hemofarmom (80:65), a Partizan je 2011. godine slavio nad FMP u Hali u Železniku (77:73).

Poslednja završnica nacionalnog kupa održana u Beogradu bila je 2014. godine kada je Crvena zvezda podigla pehar posle pobede nad Megom - 81:80.

Trofej će ove godine braniti Partizan koji je u poslednja tri finala slavio nad Crvenom zvezdom (81:75, 76:74, 85:74).

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.