Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2021, 23:05

Kup Kralja: Zidanov sin spasao Rajo sramote, Levante lečio komplekse iz Primere nad četvrtoligašem

Levante nema pobedu u španskoj eliti, ali ga to nije sprečilo da u kupu trijumfuje 8:0

Šet članova španske Primere večeras je vodilo uglavnom neravnopravne bitke u Kupu kralja. Levante se iživljavao na četvrtoligašu Urakan Melilji (0:8), duplo manje ubedljiva bila je Osasuna protiv San Augustina (0:4), Valensija i Elče takođe rutinski tukli Utriljas i Leou, do se Rajo Valjekano mučio i u produžecima i penal seriji stepeo za opstanak. Delovalo je da će prvi skalp jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << predstavnika iz elitnog španskog društva uzeti Gihelo, ali je Rajo ipak imao više koncentracije prilikom izvođenja jedanaesteraca - 1:1 (3:4 posle penala).

Junak prolaska Rajo Valjekana u čijem protokolu nije bilo najzučnijeg pojedinca Radamela Falkaa, svakako je sin Zinedina Zidana, Luka koji je zaustavio penal u petoj seriji. Oba tima su promašila prvi jedanaesterac, usledio je niz preciznih udaraca na obe strane, a Zidanova odbrana trasirala je put Serđu Gvardioli da odvede Valjekano među 64 najbolja tima u takmičenju.

Kada je reč o borbi u 90. minuta, pre produžetaka i penala, od petog do 19. Rajo je uspeo da povede preko Poza, ali i da prokocka prednost. Klackali su se rivali tako do 79. minuta uz izraženu inicijativu predstavnika elitnog ranga, ali je Kevin Rodriges za stotinak sekundi zaradio dva žuta kartona i ambijent se promenio - Rajo je počeo da strahuje za prolaz dalje. Doduše ni sa igračem više Gihelo nije uspeo da u produžecima uputi udarac ka golu rivala, jer je verovatno računao da najbolju šansu za prolaz ima kroz penal seriju.

Levante je jedini tim španske Primere koji nema pobedu od starta sezone, a komplekse iz elitnog ranga rešio je da zaleči protiv kluba koji nastupa u četvrtom rangu španskog fudbala, te ga je ubacio u mašinu za mlevenje mesa. Dočekao je iskusni Roberto Soldado svojih pet minuta slave i došao do prvih pogodaka ove sezone. On i Blesa Aleš su doneli timu iz Valensije 4:0 na poluvremenu, a sa isto toliko pogodaka niželigaš je počašćen u drugom delu. Kada već ne mogu da pobeđuju među sebi ravnima, odlučili su da ne spuštaju ručnu protiv fudbalske sirotinje.

Sa druge strane, Osasuna je ipak bila dostojanstvenija protiv San Augustina. Postila je tokom prvih 45 minuta, a onda su Barbero, Tores, Ontiveros i Avilja, prekinuli seriju tima iz Pamplone od šest utakmica bez trijumfa.

Osasunin primer sledila je Valensija, utakmicu u gostima protiv Utriljasa počla sa kombinovanim timom u kojem je priliku od starta dobio Uroš Račić. Nije srpski internacionalac postigao gol, niti asistirao, ali je drugi put ove sezone odigrao čitavih 90 minuta. Markos Andre je načeo domaćina sredinom prvog dela, a u nastavku su ga nakon promašenog penala Denisa Čeriševa dokusurrili Musa i Koindredi.

KUP KRALJA (NAJZANIMLJIVIJI MEČEVI) – 1. KOLO

Četvrtak

Velez - Las Palmas 2:3 (2:2)

Gernika - Eibar 1:2 (0:1)

Gihelo - Rajo Valjekano 1:2 (1:1) /posle penala 3:4/

Pena - Malaga 0:3 (0:2)

Utriljas - Valensija 0:3 (0:1)

San Augustin - Osasuna 0:4 (0:0)

Lejoa - Elče 0:2 (0:1)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.