Kup Izazivača: Ribnica izgubila i u Finskoj

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Nov.2013, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Izazivača: Ribnica izgubila i u Finskoj

Valepa – Ribnica 3:0 (25:14, 25:16, 29:27)
Dvorana: „Vaks Ve Arena”. Gledalaca: 850. Sudije: Elen Mari Burhajm, Malin Vuhlin. Trajanje meča: 77 minuta.
VALEPA: Aho 6, Esko 2, Krastins 10, Hogendrom 16, Venski 9, Kunari 17, Korhonen (libero), Palomaki, Karinen, Kurpa, Makinen, Tihumaki. Trener: Ugis Krastins.
RIBNICA: Marinković 1, Usiljanin 6, Okošanović 16, Bojović 7, Bićanin, Radević >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 3, Močić (libero), Kiković (libero), Stojsavljević 2, Veljović 2, Radović, Milovanović. Trener: Boško Mačužić.
(FOTO: V. Marković)
Sa dva poraza Ribnica se oprostila od ovogodišnjeg izleta u Evropi. Posle neuspeha pred svojim navijačima, gde su osvojili set u duelu sa ekipom Valepa, u Finskoj su Kraljevčani ostali „na nuli“.
A kako su igrali, bolje nisu ni mogli da prođu. Podatak da su u celom meču imali samo dva bloka, dovoljno govori, mada je naš predstavnik u svim elementima zaostajao za Fincima. Prva dva seta bila su potpuna dominacija domaćih odbojkaša.
U ranoj fazi bi napravili prednost koju bi kasnije samo održavali i koristili svaku priliku da je uvećaju. Kada su izgubili i najmanje šanse da naprave iznenađenje, trener Ribnice, Boško Mačužić, probao je izmenama bar da razigra neke nove igrače za nastavak sezone u Super ligi, a druge opet odmori.
„Sveža krv“ donela je neizvesniji treći set, u kome je srpski predstavnik imao prednost do pred sam kraj. Tri set lopte nisu iskoristili za to su bili kažnjeni. Finci svoju priliku da reše meč nisu prokockali i zasluženo sa dve pobede prošli u treće kolo Čelendž kupa.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.