Kup Italije: Pobede Rome i Sampa

Izvor: B92, 11.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Italije: Pobede Rome i Sampa



Fudbaleri Rome i Sampdorije ostvarili su pred svojim navijačima minimalne pobede u prvim utakmicama četvrtfinala Kupa Italije.

Roma je pred svojom publikom bila bolja od Parme 2:1, dok je Sampdorija pobedila Kjevo 1:0.

Gol Slovenca Zlatka Dedića u 87. minutu stvorio velike probleme „Đalorosima". Roma je do samog finiša imala sigurnu prednost, ali je podmlađeni tim iz Emilije (još jednom su igrali sa rezervnom postavom) uspeo da izbori minimalan poraz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u gol u gostima, koji bi mogao da im mnogo znači u revanšu.

Iako je u septembru dobila prvenstveni meč u Parmi rezultatom 4:0, Roma je izašla u gotovo najjačem sastavu, a pojačanje iz Valensije Tavano nije debitovalo zbog gripa.

Mansini je igrao briljantno, postigao veoma lep prvi gol, i asistirao za pogodak kapitena Totija.

Jedini gol u Đenovi pripisan je Luiđiju Sali, iako je on samo skrenuo udarac Kvaljarele posle centaršuta Mađa.

Mađo je desetak minuta pre kraja dobio drugi žuti karton, a Ruben Olivera je direktno isključen, ali je Samp i sa devetoricom sačuvao prednost.

U preostalim mečevima četvrtfinala Inter je u utorak pobedio u Empoliju 2:0, dok Milan u četvrtak čeka Areco. Revanši su na programu za nedelju dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.