Kup Italije: Gabiadini poništio Klosea

Izvor: Sportal.rs, 05.Mar.2015, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Italije: Gabiadini "poništio" Klosea

Branilac trofeja u Kupu italije Napoli, bliži je plasmanu u novi meč za pehar tog takmičenja posle prvog polufinalnog duela sa Lacijem u Rimu. Konačan rezultat utakmice na "Olimpiku" (1:1) daje blagu prednost ekipi Rafe Beniteza pred revanš na "San Paolu" 8. aprila.

Drugi polufinalni par čine Juventus i Fiorentina.

Strelci u Rimu bili su nemački veteran Miroslav Klose za Lacio i Manolo Gabiadini, koji je u 58. minutu postavio konačan rezultat.

Oba tima >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << su bila lišena pomoći nekolicine startera, za Lacio nisu igrali Stefano Mauri, Federiko Marketi, Senad Lulić, Lorik Cana, Abdoulaj Konko, Mikael Siani, Bruno Pereirinja i Filip Đorđevic, dok u protokolu gostujućeg tima nije bilo Valtera Gargana, Kristiana Mađia, Lorenca Insinjea, Huana Zunige i Mićua.

Stativa koju je Klose pogodio i uvodnim minutama meča bila je najava pogotka Nemca koji je usledio u 33. minutu kao rezultata klasične kontre. Brazilac Anderson je gurnuo loptu kroz odbranu Napolija ka najboljem strelcu Mundijala svih vremena, a ovaj je "produžio" ispod istrčalog golmana Napolitanaca Anduhara.

Klose je imao još jednu šansu do kraja poluvremena, ali je novi duel sa golmanom gostiju dobio Anduhar i refleksnom reakcijom sačuvao mrežu.

U nastavku meča scenario iz prvog poluvrmena se ponovio, samo na drugoj strani. Gosti su najpre pogodili okvir gola (preko Davida Lopesa), a onda su nedugo potom bili precizniji. Bivši napadač Sampdorije Gabiadini je odlično ispratio beg Iguaina od golmana Beriše spolja i ubačenu loptu Argentinca lagano ubacio u gol.

(Foto: Beta/AP/Riccardo De Luca)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.