Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2021, 23:30

Kup Brazila: Skolari s drugim timom u Salvadoru, desetkovana i Vitorija

Gremio ima mnogo problema ove sezone, a u prvom meču osmine finala neće moći da računa na nosioce igre Dijega Souzu, Daglasa Kostu, Rafinju, Kanemana, Mateusa Enrikea, Brena…

Navijači Gremija jedva čekaju da se završi ova očajna godina za velikana iz Porto Alegrea, jedna od najtežih u istoriji trostrukog šampiona Južne Amerike. Početkom godine je Gremio poražen u finalu Kupa Brazila od Palmeirasa, usledila je šokantna eliminacija od ekvadorskog Independijente del >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Valjea u plej-ofu za Kopa Libertadores.

Ni to nije sve. Serija A je katastrofalno počela. Brazilski gigant je na pretposlednjem mestu sa samo sedam bodova posle 11 utakmica. Iskusni trenerski vuk Luiz Felipe Skolari početkom meseca je postao treći trener velikana u 2021. Uspeo je na kratko da zaustavi silaznu putanju Gremija, a onda je usledio novi šokantni poraz od LDU Kita (1:2) na svom stadionu u osmini finala Kopa Sudamerikane. Izvesno je da Gremija čeka, umesto očekivane borbe za titulu, bitka za opstanak u najboljoj ligi Brazila.

Uteha za velikana je osvajanje lokalnog prvenstva Gauča, a šansa za pehar postoji i u Kupu Brazila. Tim iz Porto Algera je stigao do osmine finala, a rival u dvomeču biće drugoligaš Vitorija koja je trenutno na 15. mestu u Seriji B. Prvi meč igra se noćas (02.30) u Salvadoru.

Trener Vitorija Ramon Menezes ima dosta problema s povredama nosilaca igre. Čak sedmorica fudbalera su van stroja, a to su Giljereme Rend, Fernando Neto, Viko, Valas, Vesli, Dini, Talison i Raul Prata. Bruno Oliveria i Ronan ne mogu da igraju za tim iz Salvadora jer su već branili boje drugih klubova u ovom takmičenju.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ni trener Gremija, čuveni Luis Felipe Skolari, popularni Felipao, ne može da računa na najjači sastav. Igraće faktički druga postava. Nosioci igre Dijego Souza, Kaneman i Daglas Kosta nisu ni doputovali u Salvador. Van stroja je i iskusni Rafinja. Povređeni su Majkon, Tijago SantosLeo Gomes, dok su Breno i Mateus Enrike sa olimpijskim timom u Tokiju.

Problem Gremija je očajna realizacija. Samo pet golova u poslednjih devet utakmica mizeran je učinak giganta iz Porto Alegrea.

00.15 (5,00) Krikiuma (3,35) Fluminense (1,72)

U Kupu Brazila ne važi pravilo gola u gostima. Ukoliko posle dva meča bude nerešeno u ukupnom skoru, šutiraće se jedanaesterci. Izvesno je da će Brazil dobiti novog pobednika u ovom takmičenju jer je Palmeiras eliminisan u prethodnoj rundi.

KUP BRAZILA – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Sreda

00.15 (5,00) Krikiuma (3,35) Fluminense (1,72)

02.30: (3,50) Vitorija (2,95) Gremio (2,20)

21.30: Atletiko PR - Atletiko GO

Četvrtak

00.15: (1,20) Santos (6,25) Žauzeirense (5,30)

02.30: (1,62) Atletiko Mineiro (3,60) Baija (5,30)

02.30: (1,67) Sao Paulo (3,50) Vasko (5,10)

21.30: (1,60) Fortaleza (3,60) CRB (5,50)

Petak

01.00: (1,12) Flamengo (8,00) ABC (16,0)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.