Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2019, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Azije: Izbacili bivše sovjetske republike, a sad jedni protiv drugih (VIDEO)

U četvrtfinalu se sastaju i domaćin Ujedinjeni Arapski Emirati i važeći prvak Australija.

Na 17. Kupu Azije počelo je da se igra na ispadanje. Australija nije primila gol ni u četvrtom takmičarskom duelu s Uzbekistanom, ali ovaj put nije ni zatresla njegovu mrežu. U osmini finala su igrani produžeci, a zatim se pristupilo izvođenju penala.

U prvoj seriji i jedni i drugi su bili precizni, a u drugoj nisu. U trećoj ponovo jesu, a onda je Australija iskoristila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << penal, dok Uzbekistan nije. Svi neiskorišćeni udarci bili su golmanske odbrane.

Loptu je na početku četvrte serije na belu tačku postavio Metju Leki, koji zbog poštede od rovite povrede nije igrao ni u jednom od tri meča u grupi. Ušao je kao rezervista u 68. minutu. Doneo je "sokerosima" veliku radost pa oni tako nastavljaju put ka obrani trofeja koji su osvojili pre četiri godine kada su bili i domaćini.

Dojučerašnji Zvezdin half Miloš Degenek (otišao u Saudijsku Arabiju) odigrao je svih 120 minuta u australijskom timu koji će se u četvrtfinalu sastati s domaćinom. Ujedinjeni Arapski Emirati su pobedili Kirgistan na produžetke s 3:2. Kirgizi su do nove nade došli u 90. minutu, a domaćin je pobedonosni pogodak dao u 103. iz penala.

. MatyRyan. NATIONAL HERO.

The Socceroos keeper stepped up when his country needed him most.

A big moment in Aussie football history. pic.twitter.com/Wjm7KEK6s9— FOX Sports Football (FOXFOOTBALL) January 21, 2019

I Japan je prošao dalje pošto je pogotkom u 20. minutu savladao Saudijsku Arabiju s 1:0.

U utakmicama koje su igrane prvog dana postignuti su ovi rezultati: Kina - Tajland 2:1, Iran - Oman 2:0, Vijetnam - Jordan 1:1, penalima 4:2. Kina će igrati s Iranom, a Vijetnam s Japanom. U posladnja dva meča sutra se sastaju Južna Koreja - Bahrein i Katar - Irak. Pobednici će jedni na druge u četvrtfinalu. Mečevi su 24. i 25. januara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.