Kumanovi planovi - Najveće zvezde idu, stižu dva Danca, Islanđanin i Španac

Izvor: Sportske.net, 18.Jun.2017, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kumanovi planovi - Najveće zvezde idu, stižu dva Danca, Islanđanin i Španac

Everton će doživeti velike promene ovog leta, mogli bi da ostanu bez dva najbitnija igrača.

Romelu Lukaku je na radaru Čelsija i on je gotovo na izlaznim vratima "Gudison parka".

Ipak, Everton traži dosta novca, Čelsi je počeo da razmišlja i o drugim opcijama, ali Lukaku u svakom slučaju nije produžio ugovor sa klubom, pa je realnije da ga napusti nego da ostane.

Ekipu bi mogao da napusti i Ros Barkli, koji je takođe zatezao oko novog ugovora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koji još nije potpisao. Kuman mu je svojevremeno dao rok da donese odluku, taj rok je odavno istekao, pa je jasno da bi i Barkli mogao da ide.

Za njega je interesovanje pokazao Totenhem, Sparsi će ipak morati dobro da se isrpse ako žele engleskog reprezentativca u svojim redovima.

Što se tiče dolazaka, već su kaparisani Džordan Pikford i Dejvi Klasen, a uskoro se očekuje potvrda transfera Sandra Ramireza iz Malage.

Španac je već neko vreme na radaru klub iz Liverpula, šuška se i da je stigao u grad na lekarske preglede, te bi svakog časa mogao da potpiše ugovor sa "Karamelama".

Od prelaska Mbaje Nijanga na kraju najverovatnije neće biti ništa, a još tri igrača se nalaze na radaru holandskog stručnjaka.

U pitanju su najbolji igrač Svonsija Gilfi Sigurdson, kao i dvojac iz holandske Eredivizije.

Sigurdson je već par godina ubedljivo najbolji igrač Svonsija, jedan je od najboljih asistenata Premijer lige, apsolutno je jasno da je prerastao velški klub, a čini se da bi Everton bio idealna sredina za njegov nastavak karijere.

Što se tiče napadača iz Eredivizije, u pitanju su danski napadači Kasper Dolberg iz Ajaksa i Nikolai Jorgensen iz Fejenorda.

Dolberg (19) je u sezoni za nama postigao 16 golova u Eredivizij, skrenuo je pažnju velikog broja klubova, nema sumnje da je pred njim velika budućnost.

Što se tiče Jorgensena (26), on je bio najbolji strelac holandskog šampionata, u kom se sa "Roterdamsima" domogao i titule. Postigoa je 21 pogodak u Eredivizij, ukupno je u sezoni za nama postigao 32 gola (klub + reprezentacija) u svim zvaničnim nastupima.

Veruje se da bi na "Gudison" mogao da stigne za oko 18 miliona funti.

Sa ovim pojačanjima Everton bi imao više nego respektabilnu ekipu, da li bi po vašem mišljenju mogao i da se umeša u borbu za mesta koja vode u LŠ?

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.