Kuman ne odustaje, evo šta traži od kluba! Protiv Juventusa, revolucija!

Izvor: Sportske.net, 07.Dec.2020, 10:02

Kuman ne odustaje, evo šta traži od kluba! Protiv Juventusa, revolucija!

Barsu čeka nemoguć broj utakmica u narednih mesec dana, teško će izdržati, Ali, da li je ovo dobar potez?

Ronald Kuman ne odustaje. On smatra da je problem nedovoljan broj igrača i da je kalendar, odnosno veliki broj utakmica uslovio i povrede.

Holanđanin neće odustati, smatra da ništa nije izgubljeno ni pošto je Atletiko odmakao 12 bodova, ali i traži pojačanja.

U klubu znaju šta su želje Erik Garsija iz Sitija i Depaj, dvojica igrača koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << biti slobodni na leto. Ali, Barselona ih traži šest meseci ranije, problem su finansije, a mnogi smatraju da klub ne bi trebalo da troši novac koji nema i to ne pogotovo na trenera koji će sigurno dobiti otkaz kada stigne novo rukovodstvo, osim, u slučaju da napravi nešto specijalno.

Pike je povređen, Umtiti niti je opcija, niti je spreman, praktično je Lengle jedini pravi štoper kome Kuman veruje. Fati je takođe dugo van stroja, Dembele je rovit, pa iako Brejtvajt ne igra loše, Holanđanin svim silama želi zemljaka, kapitena "Oranje", Memfisa Depaja.

Ima li vremena?

Novo rukovodstvo bi trebalo da bude izabrano 24. januara, imaće vremena da eventualno u par dana ipak dovedu pojačanja, ali je pitanje za šta će se odlučiti.

Barselona sutra igra protiv Juventusa i Kuman je najavio revoluciju, meč ništa ne znači, osim ako Juve ne dobije dva razlike i time preotme prvo mesto na tabeli i eventualno lakši žreb u top 16.

Trener Barselone će verovatno dati Arauhu šansu, Trinkao i Pedri počeće meč, Neto će braniti protiv bivšeg kluba. Protiv Ferencvaroša i Dinama sveži klinci su doneli prevagu, ali Juve je drugo, pogotovo sa Ronaldom. Mesi će biti u timu, ne želi da propusti sudar sa Portugalcem.

Kuman mora da odmori neke igrače ima natrpan raspored, Barsa će igrati posle Levantea, odmah u sredu odloženi meč sa liderom Sosijedadom, pa im dolazi Valensija, a neće odmarati ni posle nove godine jer ih čeka još jedan odloženi meč, protiv Bilbaoa u Baskiji.

Dakle, od sutra u narednih 30 dana Katalonci će odigrati devet mečeva, što je možda i prelomni trenutak, moraju da pobeđuju u seriji, a retko ko može da izdrži ovaj tempo sa povređenim igračima.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.