Izvor: Blic, 21.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kultard skida kombinezon

Kultard skida kombinezon

Škot Dejvid Kultard, vozač Red Bula, pronašao je originalan način za slavlje ukoliko se u nedelju popne na pobedničko postolje u Monte Karlu.

- Znam da sam daleko od prva tri mesta na postolju, ali ne želim da nespreman dočekam slavlje. Odlučio sam da u tom slučaju skinem kombinezon i svima pokažem zadnjicu. Možda mnogima to neće biti lep prizor, ali hoću da svima pokažem koliko mi je stalo do uspeha - rekao je 34-godišnji Kultard.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Iskusni vozač optimizam bazira na pobedama u Monte Karlu (2000. i 2002. godine), ali i na činjenici da mu svaki osvojen bod donosi bonus od 100.000 funti. To znači da bi Dejvid za striptiz dobio između 600.000 i milion funti.

- Verujte da bih obe pobede sa Meklarenom menjao za mesto na pobedničkom postolju kao vozač Red Bula. Toliko mi je stalo da budem među najboljima u Monte Karlu. Međutim, želje su jedno, a realnost nešto potpuno drugo. Reno, Meklaren i Ferari su ispred nas. Znači, u najgorem slučaju mogu da budem sedmi - dodao je Dejvid Kultard, koji je u 2005. osvajao bodove na svim stazama osim u Imoli.

Najviše uspeha u poslednjih 20 godina u Monaku imao je Meklaren (12 pobeda), dok je najslabiji Minardi, kojem je jedini bod doneo Mikele Alboreto davne 1994. godine. Rekorder Monte Karla je Ajrton Sena sa šest pobeda (1987, 1989-1993), ispred Mihaela Šumahera koji je u kneževini trijumfovao pet puta.

- Pobeda Raikonena u Španiji nas je otreznila. Za trenutak smo pomislili da smo nepobedivi. Meklaren je bio ubedljiv na 'Katalunji', ali u Monte Karlu je mala razlika između bolida jer su prosečne brzine ispod 150 kilometara na čas - izjavio je lider šampionata i vozač Renoa Fernando Alonso.

Ralfu Šumaheru (Tojota) će na kvalifikaciono vreme biti dodate i pola sekunde kazne zato što je na treningu koristio nedozvoljene pneumatike. A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.