Kultard: Kimi neće biti kao Šumaher

Izvor: B92, 15.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kultard: Kimi neće biti kao Šumaher



Vozač Red Bula Dejvid Kultard rekao je da Kimi Raikonen nikada neće biti uspešan kao Mihael Šumaher u Ferariju. Raikonen, koji je doveden u Ferari kako bi zamenio sedmostrukog šampiona, ima ambicije da osvoji titulu ove sezone, ali Kultard misli da Kimi neće moći dostojno da zameni Šumahera.

„Kimi neće imati uspeha u Ferariju kao Šumaher, ne zato što nije dobar, već zato što neće dovoljno raditi na tome. Mislim da neće ostati dugo u Ferariju", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Kultard za The Daily Express.

„Jednostavno ne mogu da ga zamislim kako u garaži pred trku drži govor podrške kao što je to Mihael radio."

„Ferari je bio drugačiji sa Mihaelom, i sa mnogo uticajnih ljudi među kojima su Žan Tod, Ros Bron, Rori Brin i Najdžel Stepni, i za pet godina kada bi Kimi teoretski mogao da postigne toliko, niko od njih neće ostati."

Raikonenu će partner u Ferariju ove sezone biti Brazilac Felipe Masa koji je prošlu godinu završio na trećem mestu, i uprkos tome što Masa ima sezonu u Ferariju iza sebe, Kultard je podržao Raikonena kao prvog vozača Ferarija.

„Bio bih iznenađen kada Kimi ne bi bio prvi vozač. Kada pogledate njihove karijere, složićete se da je ipak Kimi bolji od Mase, iako mislim da je i Felipe dovoljno brz", završio je Kultard.

Sezona počinje za vikend australijskim Gran prijem koji se održava u Melburnu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.