Kukolj osvojio srebro na EP

Izvor: B92, 18.Sep.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukolj osvojio srebro na EP

Srpski džudista Aleksandar Kukolj osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u Sofiji.

U svom prvom međunarodnom finalu Kukolj je izgubio od Čirkišvilija iz Gruzije.

Prvu borbu protiv Darka Sekuljice iz Hrvatske Kukolj je dobio na ipon u prvom minutu. U drugom kolu savladao je Nedelcu iz Rumunije i to uz dva jukoa, vazari i na kraju iponom. Treće kolo srpski džudista je prošao pobedom nad Azerbejdžancem Safaglijevim, dok se u polufinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izborio sa Kristijanom Tutom iz Mađarske.

Kukolj se u finalu susreo sa Avandilom Črikišvilijem. Posle par neuspešnih napada Avadil dobio je ipon koji je sudijskom odlukom preinačen u vazari, a zatim opet u ipon, što je tako Aleksandra stavilo na mesto drugog takmičara Evrope.

Što se tiče ostatka naše reprezentacije u subotu su se takmičili i Dušan Markoviću kategoriji do 73 kilograma, Sara Božić do 57 kg, Jelena Dukić do 63 kg i Una Tuba u kategoriji do 70 kg.

Marković je u prvoj borbi poražen od Sorlija iz Turske, dok je Tuba poražena u prvom meču od Litvanke Renalde Getutite. Božićeva je nakon pobede nad Estonkom Klinkovom poražena od Surakatove iz Rusije, dok je Dukićeva pobedila Draganu Sildegović iz BIH, ali je poražena Turkinje Katipoglu .

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.