Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 04:39

Kujaba prišla na bod do istorijskog uspeha (VIDEO)

Tim iz Mato Grosa rutinski preskočio davljenika Paranu

Jedan od najmlađih i najambicioznijih klubova u Brazilu Kujaba prišao je na korak, tačnije bod istorijskom uspehu koji podrazumeva plasmanu u Brazileirao. U 36. kolu ekipa iz Mato Grosa došla je do dragocena tri boda u gostima protiv Parane i dve runde pre kraja Serije B drži konce u svojim rukama - 0:2.

Dakle, Kujabi će biti dovoljno da osvoji jedan od preostalih šest bodova da ne bi morala da se obazire >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na rezultate ostalih pretendenata za promociju u elitini rang brazilskog fudbala. Ako bude igrala kao večeras, neće biti problema, jer Parana koja grca u zoni ispadanja savladana je rutinski.

Činjenica, mogli su domaći fudbaleri vrlo lako da povedu već posle nepuna tri minuta igre. Igor Meritao je dobio povratni pas oko penala, ali je slabijom, desnom nogom iz trka pucao pored gola. To je bila opomena koja je momentalno popalila alarme u gostujućem taboru kojem je nešto više od desetak minuta bilo potrebno za pravi odgovor. Ramon je sjajno ciljao Elivisa u kaznenom prostoru rivala, a ovaj se bacio unapred i glavom poslao loptu u malu mrežu.

Vodeći pogodak ubrizgao je ozbiljnu dozu samopouzdanja Kujabi, a njeni defanzivci su gotovo tokom čitavog susreta radili sjajan posao po pitanju zatvaranja prilaza golu. U prvom poluvremenu Parana nije uspela da uputi udarac u okvit, u drugom delu viđen je samo jedan te vrste i to u 52. minutu kada je Žoao Karlos zaustavio udarac Renanan Bresana koji je išao pravo u njega. Opasnost od potencijalnog remija otklonjena je dvadesetak minuta pre kraja utakmice pošto je pas Mateusa prošao kroz sredinu odbrambene linije domaćina, a Jago hladnokrvno prebacio čuvara mreže rivala.

Iz emocije koju su Kujabini momci demonstrirali posle pogodaka nije teško izvući zaljučak da u njima bukti želja da se naredne sezone nadmeću sa najboljim ekipama koje Brazil može da ponudi. Imajući u vidu da klub postoji od 2001. godine, da je kretao od nule, da iz dana u dan radi na fudbalskom i logističkom usavršavanju, kao i način na koji su ove sezone prevazilazili prepreku po prepreku, dileme nema - zaslužio je Brazileirao.

BRAZIL, SERIJA B - 36. KOLO

Utorak

Pelotas - Amerika Mineiro 0:0

Avai - Žuventud 5:2 (4:2)

Botafogo - CSA 1:3 (0:1)

Konfijansa - Sampajo Korea 0:1 (0:0)

CRB - Figuirense 5:1 (3:0)

Sreda

Parana - Kujaba 0:2 (0:1)

23.15: (1,60) Nautiko (3,50) Oeste (5,90)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.