Kuglaši Železničara decenijama bez doma (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2020, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuglaši "Železničara" decenijama bez doma (AUDIO)

Posle zimske pauze, proteklog vikenda su nastavljena takmičenja u kuglaškim ligama. U Prvoj vojvođanskoj ligi nastupa klub koji postoji duže od 30 godina, a više od polovine tog vremena ne može da igra kao domaćin u svom mestu.

Reč je o Kuglaškom klubu “Železničar” iz Inđije koji je u nadmetanjima bivao domaćin dok je betonska kuglana mogla da zadovolji potrebe takmičenja, a zatim su se selili od mesta do mesta, što nije omelo Mileta Grkovića da kao najstariji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igrač u ekipi ostane veran ovom sportu i klubu.

“Kuglanjem se bavim od 1978. godine, a u Inđiji smo igrali dok su propisi dozvoljavali da se igra na dostaznim kuglanama, te smo postali nomadi od kada su propisi pooštreni”, priča Mileta Grković.

Dugo su kuglaši “Železničara” igrali u Rumi, a sada su domaćini u kuglani u Golubincima.

Nažalost, ovo stanje stvara problem kada je reč o animiranju mladih jer nisu u prilici da dođu na utakmice, a samim tim nemaju želju da se oprobaju u ovom sportu, nastavlja najstariji igrač “Železničara” i dodaje da su uvek postojala obećanja lokalnih vlasti da će se graditi hala ali da obećanja nikada nisu realizovala.

“S obzirom na moje godine, a i na godine većine mojih saigrača, želja nam je da svoje znanje i iskustvo prenesemo na mlade”, ističe Grković.

Malo je mladih igrača koji danas nastupaju za “Železničar”, a najmlađi je dvadesetčetvorogodišnji Nikola Knežević, koji ističe da ovaj sport nije popularan i medijski zastupljen u našoj zemlji, iako su naše selekcije poslednjih 10 godinama među najboljim.

Ove sezone u Prvoj vojvođanskoj ligi kuglaši iz Inđije igraju solidno, te se sa 6 pobeda i isto toliko poraza nalaze na sredini tabele, dok je na prvom mestu “Vojvodina” iz Bačkog Gradišta. Plan je da “Železničar” ostane u ovoj ligi, kaže Mile Grković.

“Nama je cilj sredina tabele kako ne bismo došli u poziciju da se borimo za opstanak”, kaže Grković i dodaje da je klub godinama bio kandidat za ulazak u Superligu.

“Prva vojvođanska liga je prilično izjednačena sa klubovima koji odskaču, poput “Vojvodine”, i “13. maja” i “Srema”, ističe Grković.

Dok ima pravih sportskih zaljubljenika, opstajaće i Kuglaši klub u Inđiji, iako se svake sezone smanjuje broj igrača. Nova kuglana bila bi najveći poklon za klub koji postoji više od 30 godina i koji nikada nije igrao Superligu Srbije, a upravo zbog nedostatka kuglane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.