Kuglanje: Omladinci Srbije prvaci sveta

Izvor: Studio B, 15.Maj.2014, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuglanje: Omladinci Srbije prvaci sveta

Muška omladinska kuglaška reprezentaciaje Srbije osvojila je titulu prvaka sveta, na šampionatu koji je održan u Brnu, a do titule je došla uz novi svetski trekord od 3.890 čunjeva.

Reprezentaciju Srbije vodio je selektor Vojko Pavlović, a titulu prvaka sveta osvojili su: Robert Ernješi, Marko Antić, Igor Kovačić, Milorad Vojnović, Radovan Vlajkov i Alen Kujundžić.

Rezerve su bile David Lainščak i Balaž Kovač. Ovo je treća uzastopna svetska titula >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << omladinske reprezentacije Srbije. Bili su šampioni sveta 2010. u Rijeci i 2012. u Baucenu. 

Srebna medalja pripala je Mađarskoj sa 3.769 čunjeva, dok je bronzu osvojila Slovačka sa 3.731 čunjem. Dosadašnji svetski rekord iznosio je 3.739 čunjeva, a držali su ga Nemci.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Srbija omladinski šampion sveta sa svetskim rekordom

Izvor: Press, 16.Maj.2014, 00:24

Pod vođstvom selektora Vojka Pavlovića šampionsku titulu osvojili su Robert Ernješi (679 čunjeva), Marko Antić (616), Igor Kovačić (697), Milorad Vojnović (598) Radovan Vlajkov (684) i Alen Kujundžić (616), rezerve su bili David Lainščak i Balaž Kovač.. Srebna medalja pripala je Mađarskoj...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.